Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

kΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ





ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό : Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης και   Πρόνοιας

ΘΕΜΑ : «Συμψηφισμός  οφειλών μηχανικών»


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος,  που διατύπωσε  το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η συμβολή του κλάδου των μηχανικών στην εθνική μας οικονομία και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας μας  είναι αναμφισβήτητη. Το τελευταία διάστημα, όμως, οι μηχανικοί, αντιμετωπίζουν  πολλά προβλήματα, που δυσχεραίνουν την επιβίωσή τους και δημιουργούν έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες στον κλάδο τους.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, πολλοί μηχανικοί, οι οποίοι βρίσκονται πριν από το στάδιο της συνταξιοδότησης, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η συνταξιοδότησή τους. Παρατηρείται, κατά συνέπεια,  το φαινόμενο μηχανικοί, οι οποίοι έχουν αποδώσει τις εισφορές τους στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ για πάρα πολλά χρόνια αλλά, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθυστερούν την πληρωμή των οφειλών τους τα τελευταία χρόνια,   να μην έχουν ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Με δεδομένο, λοιπόν, το δικαίωμα κάθε ασφαλισμένου, ο οποίος, επί χρόνια,  είναι συνεπής στις ασφαλιστικές του εισφορές,  να συνταξιοδοτείται και να έχει ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα, όπως αυτό αναλύεται στο υπόμνημα του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ. Για τον λόγο αυτό αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες σας , προκειμένου να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών των μηχανικών και να διευκολυνθεί η συνταξιότησή τους.



Η αναφέρουσα Βουλευτής



Βόλος,  24 – 10 – 2014

                                                                                                                         Ζέττα   Μ. Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger