Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Μαγνησίας.



Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Χωρίς βιβλία τεχνικών ειδικοτήτων τα ΕΠΑΛ Μαγνησίας
Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, όπως και των υπόλοιπων ΕΠΑΛ του Νομού εξακολουθούν να μην έχουν ακόμη εφοδιαστεί με τα βιβλία τεχνικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να διεξάγονται με πολλά προβλήματα.   
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Μαγνησίας, στο συγκεκριμένο σχολείο όπως και σε κανένα άλλο, δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί τα βιβλία με αποτέλεσμα τα σχολεία να αναγκάζονται να χορηγούν εκατοντάδες φωτοτυπίες με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, μάλιστα, εστιάζεται στην Γ’ Τάξη όπου κάποια από τα βιβλία που λείπουν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς είναι πανελληνίως γραπτώς εξεταζόμενα.
Επειδή η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και ο χρόνος περιορίζεται για την διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο για τη σωστή εμπέδωσή τους, όσο ενδεχομένως στην ολοκλήρωση της ύλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά για τους μαθητές, που καλούνται να εξεταστούν σε κάποια από αυτά προκειμένου να εισαχθούν σε σειρά Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να χορηγηθούν άμεσα τα βιβλία στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, αλλά και όλων των ΕΠΑΛ στη Μαγνησία;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger