Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Μ. Χρυσοβελώνη: Πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ η υιοθέτηση της θέσης των ΑΝ.ΕΛ για επιβολή πλαφόν στον αριθμό των μεταναστών που θα παραμείνουν στην Ελλάδα



Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθηκε την Παρασκευή 17-10-2014 στην ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με θέμα: “Οι κανονισμοί του Δουβλίνου για τους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα μετανάστες και η Ελλάδα”, όπου τοποθετήθηκαν εκ μέρους των κομμάτων τους οι Ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ) και Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ).

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της ημερίδας, η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:


«Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το μεταναστευτικό αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι μεγάλες διαφορές τους με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ιδιαίτερα με τη ΝΔ που επιμένει στην απλουστευτική λογική ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με την εισροή περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων στην Ελλάδα. Προφανώς το οικονομικό είναι μέρος μόνο του συνολικού πολιτικού προβλήματος. Γιατί επί της ουσίας, την οποία δεν θέλει να δει η ΝΔ, το μεταναστευτικό είναι κυρίως πρόβλημα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας για την Ελλάδα. Αν δηλαδή η Ε.Ε αύριο μας έδινε δισεκατομμύρια για να φιλοξενούμε κι άλλους αλλοδαπούς, με την λογική της Ν.Δ θα έπρεπε να το κάνουμε; Οι ΑΝ.ΕΛ λέμε ξεκάθαρα όχι σε τέτοιες οικονομίστικες λογικές.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διεθνιστικό κόμμα, έχει κάνει όπως φάνηκε σημαντικά βήματα προσαρμογής στην Ελληνική πραγματικότητα. Βασική πρόοδος, πέραν της παραδοχής του ότι απαιτείται η αναστολή ισχύος του «Δουβλίνου ΙΙ» σε όλη την Ε.Ε, είναι και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της πάγιας θέσης των ΑΝ.ΕΛ για επιβολή πλαφόν στον αριθμό των διαμενόντων μεταναστών.
Με ικανοποίηση άκουσα, για πρώτη φορά με τόσο καθαρό τρόπο από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να δέχεται τόσους μετανάστες, όσοι της αναλογούν με βάση τα οικονομικά και τα πληθυσμιακά της μεγέθη».
Η αλλαγή αυτή αποδεικνύει ότι οι θέσεις των ΑΝ.ΕΛ αποκτούν διαρκώς ευρύτερες κοινωνικές αναφορές, προκαλώντας και πολιτικές μετατοπίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση προστασίας της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή άλλωστε είναι μια από τις «κόκκινες γραμμές» του Κινήματος μας. Γιατί οι ΑΝ.ΕΛ θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε και στο μέλλον την ασφάλεια της χώρας, την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων αλλά κυρίως την επιβίωση του Ελληνικού έθνους μέσα σε μια Ευρώπη των Εθνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger