Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!



Προ των πυλών βρίσκεται μία εκ' των σφοδρότερων κακοκαιριών των τελευταίων ετών που θα πλήξει τη χώρα μας από την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ φαίνεται με κακοκαιρία να συνεχίζεται ο μήνας μέχρι και τα τέλη του.

Αρχικά ο καιρός θα χαλάσει με ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχές, από το βράδυ της Τετάρτης, σε όλο το Ιόνιο πέλαγος και την Ήπειρο. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ακραία καιρικά φαινόμενα, θα σημειωθούν στο Ιόνιο πέλαγος, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Έντονα και επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα το απόγευμα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, με κεραυνούς, χαλάζι, αλλά και πυκνά χιόνια σε όλα τα ορεινά τμήματα. Ενδεχόμενο υπάρχει για πυκνά χιόνια το απόγευμα και σε ορισμένα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας (το τελευταίο θα ξεκαθαρίσει το ερχόμενο 24ωρο).

Ωστόσο, νέα υπερκακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα και τη Παρασκευή, με νέες σφοδρές καταιγίδες, χαλάζι και έντονες βροχές, αυτή τη φορά στο νότιο Ιόνιο, στη Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη, στο ανατολικό, βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Στη Θράκη, το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα είναι ακραία, γι' αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή.

Όσον αφορά τα χιόνια, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα περιορίζουν μόνο στα ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1200-1300 περίπου μέτρων, καθώς τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ανέβασαν λίγο τις θερμοκρασίες, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να μειώσουν και πάλι τη θερμοκρασία και έτσι τα χιόνια να πέσουν ακόμα χαμηλότερα. Αυτό όπως σας προαναφέραμε, θα σιγουρέψει το ερχόμενο 24ωρο.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, για μία από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες των τελευταίων χρόνων που θα χτυπήσουν τη χώρα μας. Χρόνια έχουν να εμφανιστούν 2 τόσο ισχυρές κακοκαιρίες, η μία πίσω από την άλλη στην Ελλάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Δείξτε προσοχή κυρίως τη Πέμπτη και τη Παρασκευή.

Τέλος, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με πτώση της θερμοκρασίας, θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου.http://greek-weather.org/viewtopic.php?f=32&t=8671

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger