Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φεστιβάλ γεύσεων Βορείων Σποράδων στη Σκιάθο

Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά προϊόντα και τις γαστρονομικές προτάσεις των Σποράδων θα έχουν όσοι βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο Μπούρτζι της Σκιάθου.
festibal-geusewn-boreiwn-sporadwn-sti-skiatho
Δωρεάν εδέσματα της Σκιαθίτικης κουζίνας που θα μαγειρευτούν επιτόπου από γνωστούς μάγειρες και σεφ από τα τρία νησιά των Σποράδων, γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς τους, φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της Σκιάθου και των εδεσμάτων και πολλά ακόμα, περιλαμβάνει το διήμερο γαστρονομικό «Φεστιβάλ γεύσεων Βορείων Σποράδων» που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου στις 19.30, με την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης σε ξενοδοχείο της Σκιάθου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μπουφές με τα προβαλλόμενα τοπικά εδέσματα.
Ομάδα Αρχιμαγείρων θα παρασκευάσουν τοπικά πιάτα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, 11.30 - 21.30 στο Μπούρτζι της Σκιάθου, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν δωρεάν εδέσματα της Σκιαθίτικης κουζίνας, τα οποία θα παρασκευάσουν επιτόπου, γνωστοί μάγειροι από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, με τη συνεργασία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, Ομάδα Αρχιμαγείρων θα παρασκευάσουν τοπικά πιάτα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι, ενώ παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται τα τοπικά επιλεγμένα πιάτα και επιλεγμένα προϊόντα και των τριών νησιών. Παράλληλα σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου θα υπάρχει έκθεση πινάκων και εικόνων των εδεσμάτων, της ιστορίας του νησιού, και γενικότερα της Σκιάθου.
Η παρασκευή των εδεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, στο Μπούρτζι, όπου θα στηθεί κυριολεκτικά κουζίνα για τις ανάγκες της εκδήλωσης, οι πρώτες ύλες θα είναι αμιγώς τοπικές, ενώ στον εσωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου θα πραγματοποιηθούν προβολές με προτζέκτορα για την τοπική γαστρονομική παράδοση. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό και να καθιερωθεί, ώστε να συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και να αποτελέσει θεσμό με διεθνή απήχηση.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και συμμετέχουν διοργανωτικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η Ένωση Καταστηματαρχών, Εστιατόρων, Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, μάγειρες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων Αλόννησου και Σκοπέλου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger