Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Καθοριστική η επόμενη πενταετίαγια την Αλόννησο

Καθοριστική η επόμενη πενταετίαγια την ΑλόννησοΒάρος στο ΕΣΠΑ, στον τουρισμό και στην καθημερινότητα του πολίτη θα δώσει ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης
Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για την πρόοδο της Αλοννήσου τη νέα πενταετία που ξεκίνησε χθες, έστειλε ο δήμαρχος, Π. Βαφίνης, που συνεχίζει στο τιμόνι του νησιού, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.
Στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου δημοτικού συμβουλίου πενταετούς θητείας, έσπευσαν και αρκετοί δημότες για να ευχηθούν από κοντά καλή θητεία στο νέο δημοτικό σχήμα.

Κατά την ομιλία του, ο δήμαρχος, Π. Βαφίνης δεσμεύτηκε να οδηγήσει την Αλόννησο στη θέση που της αξίζει, ενώ χαρακτήρισε την πενταετία που ξεκίνησε ως καθοριστική για το μέλλον του νησιού.
«Το 2011 για το δήμο Αλοννήσου άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος αλλαγών. Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης, μηχανοργάνωσης, διεκδίκησης και αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων.
Αλλαγές στον τρόπο προβολής και διαφήμισης, στο νοικοκύρεμα των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, αλλά και πολλών άλλων, που είχαν σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τη διαφάνεια, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ολα αυτά βέβαια δεν τα έκανα μόνος μου, ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του δήμου. Ο κύκλος λοιπόν των αλλαγών δεν θα κλείσει, αντίθετα θα διευρυνθεί», τόνισε ο κ. Βαφίνης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα βασιστεί για την επόμενη πενταετία. Προτεραιότητα θα δοθεί στην ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013, τα περισσότερα από τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την καλοκαιρινή σεζόν. Επίσης θα γίνει προετοιμασία για την αξιοποίηση και του νέου ΕΣΠΑ του λεγόμενου ΣΕΣ για την περίοδο 2014 - 2020. «Χρειάζεται ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, παρακολούθηση των προσκλήσεων που θα ανοίγουν,
προκειμένου να εντάξουμε νέα έργα, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε όλα τις βασικές ανάγκες υποδομής, απαραίτητες για την ανάπτυξη της Αλοννήσου», τόνισε ο κ. Βαφίνης.
Στους βασικούς άξονες της πολιτικής και η συνέχιση της στοχευμένης προβολής και διαφήμισης του νησιού, με ανάπτυξη και ενίσχυση νέων δράσεων, άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, αφού ο τουρισμός για όλους μας αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων.
Βάρος θα δοθεί και στην καθημερινότητα του δημότη. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες με όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν την καθαριότητα, την υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια, την πρόνοια την ανεργία», είπε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που καλύπτει μόνο τα λειτουργικά έξοδα των Δήμων, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει στο τιμόνι του Δήμου, με διαφάνεια και υπευθυνότητα.
ΕΛ. ΧΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger