Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Α.Ο. Θήρας: Τα κορίτσια του βόλεϊ έκαναν την ομάδα ηφαίστειο

Το νέο ρόστερ του Α.Ο. Θήρας ετοιμάζεται να διαπρέψει στις σάλες της Α1 κατηγορίας γυναικών
Το νέο ρόστερ του Α.Ο. Θήρας ετοιμάζεται να διαπρέψει στις σάλες της Α1 κατηγορίας γυναικών Πώς οι όμορφες βολεϊμπολίστριες της Σαντορίνης κατέκτησαν την Α1 κατηγορία σε μόλις 18 μήνες - Οι έμπειροι τιμονιέρηδες, οι μεταγραφές πρώτης γραμμής, το φαν κλαμπ των «Volkans» και το ευρωπαϊκό όνειρο
Η Σαντορίνη έχει πλέον έναν παραπάνω λόγο για να αισθάνεται υπερήφανη εκτός από το ηφαίστειο, την καλντέρα και τη φυσική της ομορφιά. Ο ΑΟ Θήρας, η ομάδα βόλεϊ του νησιού, τους τελευταίους μήνες ζει ημέρες δόξας, με την άνοδο στην Α1 κατηγορία γυναικών, ανεβαίνοντας μέσα σε 18 μήνες τρεις κατηγορίες!

Η οργάνωση, οι μεταγραφικές κινήσεις και το όραμα των ανθρώπων της ομάδας, δείχνουν ότι ετοιμάζεται να αφήσει το δικό της στίγμα στις σάλες του εθνικού πρωταθλήματος. Με βασικό χορηγό τον εφοπλιστή Πέτρο Νομικό, τον άνθρωπο που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αγοράς του ελληνικού χρέους ιδρύοντας τον οργανισμό «Greece Debt Free», αλλά και νομικό σύμβουλο τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του ποδοσφαίρου Σοφοκλή Πιλάβιο, η dream team της Σαντορίνης έχει εκτός από ομορφιά και ταλέντο, τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.



Η Τζίνα Ξαγοραράκη, πασαδόρος της ομάδας, στην Οία 


Οταν πριν από επτά χρόνια ξεκινούσε το βόλεϊ στη Σαντορίνη με την ομάδα του Ηφαιστου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ολόκληρο το νησί θα ζούσε στους ρυθμούς του αθλήματος. Στις 8 Αυγούστου 2012 ιδρύεται ο Α.Ο. Θήρας και… σαν ηφαίστειο που ξυπνά κατάφερε να εκτοξευτεί από το τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων στην Α2 και από εκεί στην Α1 κατηγορία κατακτώντας τις καρδιές των φιλάθλων. «Επιλέγοντας συνεργάτες προσωπικότητες της Σαντορίνης έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο πολλά πράγματα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την ομάδα για να φέρουμε πολλά παιδιά στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης και να ακολουθήσουν τον δρόμο του αθλητισμού. Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου έπρεπε να φέρουμε και κάποιες προσωπικότητες του βόλεϊ. Πήραμε μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων, κερδίσαμε την πρώτη θέση και μέσα από μπαράζ που έγιναν σε όλο το Αιγαίο αναδειχτήκαμε πρωταθλητές και πετύχαμε την άνοδό μας στην Α2 και φέτος στην Α1. Επίτευγμα του συλλόγου είναι ότι όλη η Σαντορίνη υποστηρίζει για πρώτη φορά ένα ομαδικό άθλημα στο νησί. Το κλειστό γυμναστήριο στην Α2 ήταν πάντα γεμάτο και μιλάμε για 1.000 άτομα. Ωστόσο πολλοί φίλαθλοι ακολουθούν την ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο αντιπρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπυριδάκης.



Η Μαριάννα Ψυλλάκη και η Αννα Καρπουζά στην Καλντέρα

Ενα από τα μυστικά της επιτυχίας του συλλόγου είναι η ενίσχυση της ομάδας με παίκτριες της πρώτης γραμμής. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση προχώρησε σε έξυπνες μεταγραφές δημιουργώντας ένα ρόστερ ικανό να κατακτήσει όχι μόνο ελληνικά πρωταθλήματα αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους. Τελευταίο απόκτημα είναι η Αννα Καββαθά, πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Οπως λέει ο κ. Σπυριδάκης, «φέτος έχουν γίνει καλές μεταγραφές από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ ο σύλλογος πήρε και αθλήτριες της εθνικής ομάδας. Θέλουμε και επιδιώκουμε να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».



Η Αννα Καβαθά


 Και όπως κάθε υγιής σύλλογος, εκτός από δυνατή ομάδα επιβάλλεται να έχει και διοικητική σταθερότητα κάτι που στον Α.Ο. Θήρας ευτυχώς συμβαίνει. «Εχουμε δίπλα μας ανθρώπους με φιλοδοξίες και κοινούς στόχους, ενώ μας ενδιαφέρει να πετύχουμε σωστή οικονομική διαχείριση και πλήρη διαφάνεια». Νομικός σύμβουλος του Α.Ο. Θήρας έχει αναλάβει ένας παλιός γνώριμος από τον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο ρόλος του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, των μεταγραφών αλλά και των χορηγιών.



Η Διονυσία Σιγάλα

«Με τη Σαντορίνη έχω σχέση από παλιά καθώς υπήρξα νομικός σύμβουλος στο σωματείο επιχειρηματιών και είχα γνωριμίες. Μου το ζήτησαν κάποιοι παράγοντες και δέχτηκα. Είναι η δουλειά μου και το έκανα. Είμαι δικηγόρος και δεν είμαστε πολλοί αυτοί που ασχολούμαστε με τα αθλητικά θέματα. Τους συνδράμω μόνο στο νομικό κομμάτι», λέει ο ίδιος.



Η Τζίνα Ξαγοραράκη με τη συμπαίκτριά της Ολγα Βεργίδου

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Σαντορίνης εκτός από αξιόλογες παίκτριες έχει και γεμάτα ταμεία αφού είναι πολλοί οι ντόπιοι επιχειρηματίες που τη στηρίζουν οικονομικά. Βασικός χορηγός είναι ο Σαντορινιός εφοπλιστής Πέτρος Νομικός με την εταιρεία του Volcan Beer που εδρεύει στο νησί, το όνομα του οποίου έγινε ευρέως γνωστό χάρη στη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε, την «Greece Debt Free». Η οργάνωση στοχεύοντας στη σταδιακή εξάλειψη του ελληνικού χρέους, αγοράζει μέσω δωρεών ελληνικά ομόλογα στη διεθνή αγορά με αποτέλεσμα να  έχει ήδη καταφέρει να διαγράψει χρέος 2 εκατ. ευρώ.



Ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος

Ο κ. Νομικός λόγω καταγωγής αγαπάει πολύ τη Σαντορίνη και την επισκέπτεται κάθε χρόνο ενώ στο όνομά του έχει ιδρυθεί και συνεδριακό κέντρο με έδρα τα Φηρά. Τον αθλητικό σύλλογο του νησιού στηρίζουν επίσης ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκή εταιρεία αλλά και δεκάδες επιχειρηματίες της Σαντορίνης. Η ομάδα έχει πλέον και φανατικούς θαυμαστές, τους ονομαζόμενους «Volcans», οι οποίοι γεμίζουν σε κάθε αγώνα το κλειστό γήπεδο του νησιού ενώ δεν παύουν να ακολουθούν την ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια της.



Το συμπέρασμα που βγαίνει παρατηρώντας τις μεταγραφικές κινήσεις και την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα είναι πως αυτή η ομάδα ήρθε για να μείνει

Η νέα αγωνιστική περίοδος πάντως ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου, με τα όνειρα να μη σταματούν μόνο στην Α1 κατηγορία. Η Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση και πόθο για τον Α.Ο. Θήρας, αλλά, όπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σπυριδάκης, «δεν βιαζόμαστε. Η Ευρώπη είναι στόχος, αλλά έχουμε μια δύσκολη χρονιά σε μια νέα κατηγορία».


Στην παρουσίαση της ομάδας η Αννα Βίσση
Σε μια ξεχωριστή βραδιά παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλο κλαμπ του νησιού η νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών βόλεϊ και οι χορηγοί-υποστηρικτές της. Στη λαμπρή τελετή έδωσε το «παρών» και η Αννα Βίσση, η οποία δηλώνει λάτρης του βόλεϊ και φίλαθλος του Α.Ο. Θήρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger