Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ξεκινάει η συγκομιδή πράσινης ελιάς

alt
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει για τους παραγωγούς του Πηλίου την ερχόμενη Δευτέρα η συγκομιδή των πράσινων ελαιών. Η φετινή σοδειά για τους παραγωγούς κύλησε ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τα δέντρα και τους καρπούς.
Επίσης όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου - Βορείων Σποράδων ποσοτικά είναι μια μέτρια παραγωγή.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι εξαιτίας της περσινής ακαρπίας και της έλλειψης ελαιών από τις αποθήκες των παραγωγών και των εμπόρων, αναμένεται να ανέβουν οι τιμές και να ευνοηθούν οι παραγωγοί, οι οποίοι πέρσι έμειναν με άδειες τσέπες.

Φέτος μάλιστα η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου - Βορείων Σποράδων έχει εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της και περιμένει τις φετινές σοδειές των παραγωγών για να γεμίσει τα ψυγεία της.
Επίσης, με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής της πράσινης ελιάς, για πρώτη χρονιά φέτος η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου- Βορείων Σποράδων θα ανακοινώσει νωρίτερα στους παραγωγούς τις τιμές με τις οποίες θα παραλαμβάνει τις ελιές. Στόχος της παραπάνω ενέργειας είναι οι παραγωγοί να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις τιμές που θα παραδώσουν το προϊόν τους. Μάλιστα οι παραγωγοί με την παράδοση των ελαιών θα λαμβάνουν μια προκαταβολή των χρημάτων και μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνεται η αποπληρωμή τους.
Κάλεσμα προς όλους τους παραγωγούς του Πηλίου να παραδώσουν τις ελιές τους στην Ενωση απευθύνει ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου - Βορείων Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης τονίζονταν ότι οι τιμές που θα δοθούν θα είναι ικανοποιητικές και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν στις εγκαταστάσεις της Ενωσης στα Λεχώνια τόσο ελιές Χαλκιδικής όσο και μαύρες ελιές. Οι παραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν καθημερινά το προϊόν τους από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.
Περιοδεία στα χωριά του Πηλίου
Τέλος με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής ο πρόεδρος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου - Βορείων Σποράδων, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες περιοδείες στα χωριά του Πηλίου, με στόχο να ενημερώσουν όλους τους παραγωγούς για τις παραλαβές που θα γίνονται από την Ενωση σε ικανοποιητικές τιμές αλλά και γενικότερα για διάφορα αγροτικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως οι επιδοτήσεις.
Eφ. ταχυδρόμος (ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger