Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής

Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής
Αστυνομικός διευθυντής... ναζιστής
Θαυμαστής του Χίτλερ και του ναζισμού αποδεικνύεται ότι είναι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εικονίζεται να χαιρετά ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα. Πρόκειται για τον υπαστυνόμο Γεώργιο Κάγκαλο, ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί του Αργοσαρωνικού, κατέχοντας το νευραλγικό πόστο του διοικητή της Αστυνομίας.
Ο Γ. Κάγκαλος απαθανατίστηκε να «εκδηλώνει» τις ναζιστικές του πεποιθήσεις στις 13 Μαρτίου του 2011, όταν βρέθηκε μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης.
Στη φωτογραφία, που προκαλεί αποτροπιασμό, υψώνει περήφανα το δεξί του χέρι, «αποτίοντας »  φόρο τιμής στο εθνόσημο με μορφή αετού «Hoheitsadler», το οποίο ήταν και είναι το πιο γνωστό σύμβολο των ναζί και ήταν κεντημένο στο στήθος των χιτωνίων της Βερμαχτ. Μάλιστα στη φωτογραφία ο διοικητής εικονίζεται να φορά μαύρη μπλούζα στην οποία υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με την νεκροκεφαλή των Ταγμάτων Εφόδου Βάφε Ες-Ες.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο διοικητής φέρεται να είναι και ένθερμος οπαδός του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Σύμφωνα με καταγγελίες ο σημερινός διοικητής του Α.Τ. Ύδρας, φέρεται να είχε «εμφανιστεί στην κηδεία του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, με δική του πρωτοβουλία και να είχε πυροβολήσει με το υπηρεσιακό του περίστροφο στον αέρα από «εθνική έξαρση».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιστατικό είχε σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ, η οποία ωστόσο δεν τον καταδίκασε» λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger