Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ



 ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο skopelos news

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης και τα δημοσιεύματα και σχόλια του τύπου, σημειώνουμε τα εξής:

Η οξεία και αναιτιολόγητη τοποθέτηση  του συναδέλφου  Γιάννη Μολοχίδη προς τον επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης Μαργαρίτη Πατσιαντά ήταν άστοχη, άκομψη, αντιδεοντολογική  και  οφειλόταν στην ελλιπή ενημέρωσή του λόγω υποχρεωτικής και δικαιολογημένης απουσίας του κατά την εσωτερική συζήτηση συγκρότησης των επιτροπών. Είναι προφανές ότι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος ήταν ο καταλληλότερος για την όποια πιθανή διαφοροποίηση  υπήρχε και βεβαίως είναι αυτονόητο ότι τέτοιες στάσεις αναδεικνύουν μια ψεύτικη εικόνα που δεν αναλογεί ούτε σ' εμάς ούτε όμως και στους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και με την ψήφο τους μας κατέστησαν μείζονα αντιπολίτευση.

Η επιλογή στήριξής μας ως προς την ενότητα της παράταξης και προφανώς τον επικεφαλής είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη σύμφωνα με όσα ορίζει η ιδρυτική διακήρυξή μας.
΄Οσοι επιχειρούν με διάφορα σχόλια να δοκιμάσουν την συνοχή της δημοτικής ομάδας ώστε να συμπεριφερθούμε με πράξεις αυταρχικής νοοτροπίας σαν αυτές που επιδεικνύουν άλλοι αυτοδιοικητικοί καθημερινά, θα διαψευστούν οικτρά γιατί διακατεχόμαστε από δημοκρατική και συλλογική αντίληψη και λειτουργία, και οι όποιες απόψεις αντέχουν στην δύναμη του διαλόγου και των ανοιχτών διαδικασιών. Είναι κατάκτηση για μας η ενότητα, η κριτική και η σύνθεση  σε πλαίσια που βέβαια ορίζονται από τη συλλογικότητα  και στηρίζονται στις αρχές της δημοκρατίας, του σεβασμού της διαφορετικής άποψης αλλά και στον αυξημένο βαθμό προσοχής και συμπεριφοράς. Είναι  όμως και αυτονόητη υποχρέωση  να ενισχύσουμε την παράταξή μας, μέσα από τη λειτουργία της, τη συμμετοχή, τις επεξεργασίες της και το άνοιγμά της για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας.
Για το λόγο αυτό και είμαστε αταλάντευτα προσανατολισμένοι στην αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση όμως, από αυτή που σχεδιάζουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα και στην οποία βαδίζουν όσοι δήμαρχοι δέχονται να καθοδηγούνται από τους Φούχτελ και Ράιχενμπαχ.
‘Οσο η Αυτοδιοίκηση δεν αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των δομών της και τις  απολύσεις των εργαζομένων σε αυτές, στο ξεπούλημα των αιγιαλών, των αεροδρομίων, στον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, στον ΕΝΦΙΑ, όσο δεν αποφασίζει την ρήξη με τα Μνημόνια και τον «Καλλικράτη», τότε οι διακηρύξεις περί του αντιθέτου δεν έχουν αντίκρισμα.
Εμείς είμαστε απέναντι στις καταστροφικές προθέσεις τους και δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν.

                                                   ΒΟΛΟΣ  22-9-2014

                                    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                    Πατσιαντάς Μαργαρίτης
                                    Ανδρέου-Μεϊκοπούλου Ελένη                                  
                                    Αποστολάκης Ιάσων
                                    Γαργάλας Κωνσταντίνος
                                    Δούρας Αλέξανδρος
                                    Δραμητινός Ματθαίος
                                    Κανελλής Νικόλαος
                                    Κοκκινάκη Φωτεινή
                                    Μολοχίδης Ιωάννης
                                    Χαυτούρας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger