Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθήματα αλιείας παραδίδει 17χρονος ~ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ Η ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ

Μαθήματα αλιείας παραδίδει 17χρονος ~ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ Η ΨΑΡΙΑ ΤΟΥΕπιασε μουγκρί 2 μέτρων που ζυγίζει 20 κιλά!
Η καλή ψαριά θέλει και μαεστρία, αλλά προ πάντων τύχη. Ο 17χρονος ψαράς από το Τρίκερι Γιώργος Παλιαρούτης, όπως φαίνεται έχει και τα δύο αφού την περασμένη Τρίτη ψάρεψε ένα τεράστιο μουγκρί βάρους περίπου 20 κιλών και ύψους 2 μέτρων, παραδίδοντας μαθήματα αλιείας…
Η τυχερή ψαριά για το Γιώργο, σημειώθηκε στην τελευταία εξόρμηση με το καΐκι του πατέρα του, στο οποίο εργάζεται και ο ίδιος στη βόρεια πλευρά των Σποράδων στο Β. Αιγαίο και το ψάρι αλιεύθηκε με παραγάδι.
Οπως ανέφερε ο 17χρονος Γιώργος Παλιαρούτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν μεγάλο μέγεθος ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν ψαρεύονται καθημερινά τέτοια ψάρια και γι’ αυτό και ο ίδιος φωτογραφήθηκε με το «λάφυρο» του.
Μάλιστα αντικρίζοντας οι φίλοι του την ψαριά του, του έδωσαν τα συγχαρητήριά τους και παράλληλα τον ρωτούσαν σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποίησε για την αλίευση του συγκεκριμένου ψαριού.
Το ψάρι όπως τόνισε πουλήθηκε ολόκληρο σε μανάβη και «έπιασε» καλή τιμή, ανταμείβοντας έτσι τον κόπο του. Σύμφωνα με το Γιώργο το μουγκρί είναι κατάλληλο για ψαρόσουπα και όσοι το γνωρίζουν το προτιμούν.
Ειδικότερα το συγκεκριμένο ψάρι διακρίνεται από τα κοινά χέλια, καθώς έχει μεγαλύτερο αριθμό σπονδύλων, ωοειδές σχήμα ματιών και άνω σιαγόνα που προεξέχει από την κάτω. Η επιστημονική του ονομασία οφείλεται στη μορφολογία της προνύμφης του, η οποία έχει λεπτό και διάφανο σώμα με πολύ μικρό κεφάλι. Το μουγκρί ζει, συνήθως, σε αμμώδεις και βραχώδεις βυθούς και είναι πολύ διαδεδομένο στις ελληνικές θάλασσες. Η σάρκα του είναι εύγευστη και λιπαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger