Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ Μαγνησίας





Η δυναμική αντεπίθεση των εργαζομένων στο Δημόσιο και η μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή, από την διαδικασία αξιολόγησης – σφαγείο, έχει ως αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση και η μνημονική πολιτική της να δέχεται «βροχή από γκολ» όχι μόνο στην κανονική διάρκεια αυτής της διαδικασίας αλλά και στις τρεις παρατάσεις που αναγκάστηκε να δώσει τους τελευταίους μήνες.
Την Πέμπτη 31/07/2014 έληξε και η τρίτη αναγκαστική παράταση σε αυτή την ανθρωποβόρα διαδικασία, η οποία απέβη και αυτή άκαρπη, αφού πάνω από το 95% των Δημοσίων υπαλλήλων συνέχισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ, παρέδωσαν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης στα σωματεία τους, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το νομοθετικό έκτρωμα της συγκυβέρνησης.

Φαίνεται ότι ούτε οι καθ’ υπόδειξη δικαστικές αποφάσεις, ούτε οι απειλές Μητσοτάκη, ούτε οι ελιγμοί Σαμαρά – Βενιζέλου – Μητσοτάκη που διαφάνηκαν από την πρόσφατη συνάντηση για «διορθώσεις» στο νόμο και στον τρόπο προσδιορισμού των ποσοστών δεν μπορούν να νεκραναστήσουν το μνημονιακό νομοθετικό έκτρωμα της «αξιολόγησης».
Η συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την ΑΔΕΔΥ, ανεξάρτητα από τους ελιγμούς της συγκυβέρνησης, αλλά και την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι ο μοναδικός δρόμος, για την πλήρη κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος και που θα οδηγήσει το Δημοσιοϋπαλληλικό Κίνημα σε μια μεγάλη νίκη μέσα στη μνημονιακή περίοδο.
Απέναντι σε αυτή την ανάγκη όλες οι δυνάμεις του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος πρέπει να πάρουν καθαρή θέση. Το ΜΕΤΑ Δημοσίου θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου ο αγώνας να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα.
Το ΜΕΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν από τους κυβερνητικούς ελιγμούς και τις ωραιοποιήσεις που επιχειρούν στην βάρβαρη πολιτική της αξιολόγησης και δυναμικά μαζί με τα σωματεία τους να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση, που οδηγεί σε απολύσεις, σε λουκέτα υπηρεσιών και νέες μειώσεις στους καρατομημένους μισθούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger