Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Με αρματαγωγά του ΠΝ μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες! Απίστευτα νούμερα

Image
Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο  στο Αιγαίο με τους παράνομους μετανάστες. Αρματαγωγά του ΠΝ πλέουν στη Χίο και τη Σάμο απ΄ όπου κάθε εβδομάδα παραλαμβάνουν εκτοντάδες παράνομους μετανάστες που περνούν παράνομα με κάθε πλεούμενο μέσο σε νησιά μας. Κι όλα αυτά όταν μετά από την “προσθήκη” των κανονιοφόρων του ΠΝ στις επιχειρήσεις “αναχαίτισης”, οι έγκαιροι εντοπισμοί παράνομων μεταναστών έχουν αυξηθεί κατά 40%!

Τα πληρώματα των κανονιοφόρων έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Από την μία τους απελπισμένους ανθρώπους που οι δουλέμποροι που τους μεταφέρουν ,μόλις δουν ελληνικό πολεμικό πλοίο ή σκάφος του Λιμενικού τους αναγκάζουν να πέσουν στη θάλασσα! Και από την άλλη την προκλητική αδιαφορία των Τούρκων, που "σπρώχνουν" όλο και περισσότερους μετανάστες στο Αιγαίο. Προχθές στη Σάμο δουλεμπορικό πέρασε δίπλα από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Από σκάφος του Λιμενικού έγιναν συνεχείς κλήσεις προς τους Τούρκους να σταματήσουν το σκάφος. Δεν έκαναν το παραμικρό!

Το ΠΝ έχει διαθέσει κανονιοφόρους και αρματαγωγά. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει το "ρεύμα". Υπολογίζεται ότι στα Μικρασιατικά παράλια βρίσκονται 280.000 άνθρωποι που επιθυμούν διακαώς να περάσουν στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο μόνη της  όσα μέσα κι αν διαθέσει. Και η Ευρώπη απλά αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απόλυτη ανικανότητά της ακόμη και να αντιληφθεί το πρόβλημα. Οι Γερμανοί και άλλοι βορειοευρωπαίοι δορυφόροι της νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά. Όταν θα ξυπνήσουν θα είναι πια πολύ αργά. Οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και …να δέσουν τα κορδόνια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger