Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ημέρα μνήμης για τη Σκιάθο

Ημέρα μνήμης για τη ΣκιάθοΜνήμες από την πυρπόληση της Σκιάθου από τους Γερμανούς το 1944 θα θυμηθούν οι κάτοικοι του νησιού το Σάββατο 23 Αυγούστου καθώς συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από το γεγονός.
Το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί η θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του νησιού, στο ναό των Τριών Ιεραρχών, παρουσία πιστών και φορέων του νησιού. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, θα τελεσθεί δοξολογία προς τιμήν του γεγονότος.
Στις 9 το βράδυ, ο πατήρ Γεώργιος Σταματάς θα κάνει αναφορά στο ιστορικό της ημέρας στο ανοικτό θέατρο στο Μπούρτζι ενώ λίγο αργότερα, τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Τα χάλκινα της Γουμένισσας» το οποίο θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα μνήμης.

Σημειώνεται ότι στις 8 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο στο Μπούρτζι θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στο οποίο επικεφαλής είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος. Έτσι, η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου θα συνδυαστεί με τις εκδηλώσεις μνήμης στο ανοικτό θέατρο στο Μπούρτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger