Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σας αρέσει ο γυμνισμός; Ελάτε στη Σκόπελο!

gumoi1
Σας αρέσει ο γυμνισμός; Πηγαίνετε στο Βελανιό στη Σκόπελο! Η παραλία που προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά της γης! Αν διασχίσετε κατά μήκος την παραλία του Σταφύλου με τα πόδια και περάσετε το μονοπατάκι που βρίσκεται πάνω στο λόφο, θα βρεθείτε σε μια δεύτερη παραλία, το Βελανιό, την οποία αξίζει να επισκεφτείτε, παρά το περπάτημα.

BELANIO 1
Το Βελανιό είναι η μοναδική παραλία στη Σκόπελο στην οποία μπορεί κανείς να κάνει επισήμως γυμνισμό (καθώς έχει ανακηρυχθεί παραλία γυμνιστών) ακριβώς μετά τον πρώτο βράχο που χωρίζει ,κατά κάποιο τρόπο την ακτή (βέβαια εννοείται ότι πηγαίνει και κόσμος που δεν θέλει να κάνει γυμνός μπάνιο καθώς είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες).
skopelos
Στη δεξιά πλευρά της παραλίας βρίσκεται μια πανέμορφη σπηλιά, ενώ στην άκρη της, θα βρείτε νερό να σταλάζει από τα βράχια ,σημάδι ότι εδώ βρίσκονταν κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους λουτρά (στα αρχαία βαλανείον). Η ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι ότι στην άκρη της παραλίας συνήθως όταν φεύγει ο ήλιος και λιγοστεύουν οι λουόμενοι συχνά κατεβαίνουν κατσικάκια ελευθέρας βοσκής για να πιούν νερό από τη θάλασσα.
paralies-gymniston-570
Στη παραλία του Βελανιού, όπως επίσης και στις περισσότερες παραλίες του νησιού δεν θα συναντήσεις πολυόροφα ξενοδοχεία και γενικότερα τουριστική υποδομή που θα μπορούσε να αλλοίωνε την φυσική ομορφιά τους.
Ετσι λοιπόν και στο Βελανιό όταν κολυμπάς στα νερά του έχεις ως θέα μόνο την παραλία και την πλαγιά με το πυκνό πευκοδάσος. Αυτή είναι η Σκόπελος των ονείρων σας και των ονείρων μας. Η παραλία είναι πολύ μεγάλη και όσο πιο πολύ περπατήσετε τόσο ομορφότερο βυθό θα συναντήσετε.
gumoi1
Αν έχετε σκάφος και θέλετε να αγκυροβολήσετε να δώσετε προσοχή σε 2 σημεία , στην πλευρά της παραλίας προς την χερσόνησο που χωρίζει το Βελανιό με το Στάφυλο δεν μπορείτε να αγκυροβολήσετε καθώς από εκείνο το σημείο περνά το δίκτυο της ΔΕΗ που δίνει ρεύμα στην Αλόννησο.
belanio
Το άλλο σημείο στο μέσο της παραλία έχει πολλά βραχάκια και θα θέλει και εκεί προσοχή , όπως και να έχει οι ναυτικοί χάρτες που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας θα σας πληροφορούν για τα παραπάνω.
Οι παραλίες γυμνιστών όλο ένα και αυξάνονται στην Ελλάδα, καθώς αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών. Μάλιστα στη Ρόδο δημιουργήθηκε ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές!
BELANIO 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger