Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Γάζα: Χαμάς και Ισραήλ «έσπασαν» ακόμη μία εκεχειρία

Γάζα: Χαμάς και Ισραήλ «έσπασαν» ακόμη μία εκεχειρία
Παρά την παράταση της εκεχειρίας για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε τον στρατό να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών, όπως ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει "τρομοκρατικούς στόχους" στη Γάζα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς από την πόλη της Γάζας είπαν ότι άκουσαν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονταν από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Σε αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά μετά από πολλές ημέρες, έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης.
Ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο μια περιοχή στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, με αφορμή τη ρίψη των ρουκετών, παρά την εκεχειρία που επρόκειτο να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.
Πριν από την εξέλιξη αυτή, η Χαμάς είχε επιρρίψει στο Ισραήλ την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν ως στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. "Εάν ο Νετανιάχου δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα και τα αιτήματα της Γάζας μέσω της πολιτικής γλώσσας και των διαπραγματεύσεων, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο που θα τον υποχρεώσει να καταλάβει", είπε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger