Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αιφνιδιαστική μείωση στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουλίου – Ποιοι «γλιτώνουν» περικοπή του 70% της σύνταξης. Τέτοιο μυαλό που έχετε να πεινάσετε όλοι…

sintaxeis-570

Την οριζόντια μείωση σε όλες τις επικουρικές συντάξεις κατά 5,2% από την 1η Ιουλίου αποφάσισε η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.
Την αποκάλυψη έκανε ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση του Ταμείου.
Ποιοι αιρετοί, συνταξιούχοι και ειδικές κατηγορίες εξαιρούνται

Oι αιρετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων που παραιτούνται από την αντιμισθία και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο μέχρι δέκα ώρες την εβδομάδα είναι οι δύο κατηγορίες των «εργαζόμενων συνταξιούχων» που «γλιτώνουν» την περικοπή της σύνταξης κατά 70%, σύμφωνα με την Imerisia.gr.
Ειδικές κατηγορίες
Tην εξαίρεσή τους προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το IKA, διευκρινίζοντας ότι από την ποινή της περικοπής της σύνταξης εξακολουθούν να εξαιρούνται και άλλες ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι συνταξιούχοι του OΓA, οι πολύτεκνοι, οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, οι ηθοποιοί των κρατικών θεατρικών σκηνών και οι καλλιτέχνες της Eθνικής Λυρικής Σκηνής. Ωστόσο, και για αυτές τις κατηγορίες των απασχολούμενων συνταξιούχων προβλέπεται ως «ποινή» η αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τρεις μήνες αν παραλείψουν να δηλώσουν την απασχόλησή τους. Aπό την περικοπή της σύνταξης εξαιρούνται, τέλος, οι δικηγόροι που έχουν σχέση έμμισθης εντολής και όχι σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι πωλητές λαϊκού λαχείου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger