Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Βόλος: Άνοιξαν οι ουρανοί, πλημμύρισαν οι δρόμοι έρχεται στην Σκόπελο προσοχή

«Βουτιά» της θερμοκρασίας κατά 15 βαθμούς μέσα σε δύο ώρες  -Βροχερό το επόμενο τριήμερο

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Βόλου του απόγευμα της Πέμπτης καθώς ξέσπασε έντονη καταιγίδα συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr μέσα σε 30 λεπτά το ύψος του νερού έφτασε τα 21mm ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία υποχώρησε κατά 15 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερες από δύο ώρες. Όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία από τη μέγιστη των 31.6 βαθμών στις 14:40 έπεσε στους 16.9 βαθμούς στις 16:20.



Βροχερό και το επόμενο τριήμερο

Για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που εκδηλώθηκαν στο Βόλο, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο.



Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.



Για σήμερα Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.



Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.



Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά.



Σύμφωνα, τέλος, με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, είναι αυξημένες οι πιθανότητες για διατήρηση του άστατου καιρού και κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας.










Με πληροφορίες από meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger