Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η Παναγία η ''Μαγιάτισσα'' τιμήθηκε στην Φολέγανδρο

Η Παναγία η ''Μαγιάτισσα'' τιμήθηκε στην Φολέγανδρο
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Χώρας Φολεγάνδρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της νήσου, επί τη αναμνήσει της προ αιώνων διασώσεως της Φολεγάνδρου από πειρατικες επιδρομές με τη θαυματουργική παρέμβαση της Παναγίας, της επιλεγομένης "Μαγιάτισας", το ιερό εικόνισμα της οποίας, κατά το έθος, είχε αφ` εσπέρας μεταφερθεί στο Ναό από το σπίτι του Πανηγυρά.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων παρίσταντο και οι διδάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και οι υπηρετούντες στη Φολέγανδρο Αξιωματικοί της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στη σημασία της εσωτερικής αναγέννησης και της πνευματικής ανάστασης για κάθε πιστό.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' απένειμε το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας στόν Διδάσκαλο κ. Αντώνιο Αμπατζη, τιμώντας την πολυετή ανθρωπαγωγική προσφορά του στους νέους της Φολεγάνδρου και διένειμε στους πιστούς πασχάλια δώρα και έντυπα πνευματικού περιεχομένου.
Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας της "Μαγιάτισας" στους γραφικούς δρόμους της Χώρας.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις στο Ιατρείο Φολεγάνδρου, το εργαστήρι του διακεκριμενου ζωγράφου κ. Μ. Βενιού και σε οικίες κατοίκων του νησιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger