Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία




Την προγραμματική ένδεια και την πολιτική αγωνία των μνημονιακών υποψηφίων, αποδεικνύει η συστηματική άρνησή τους σε δημόσιο διάλογο και προγραμματική αντιπαράθεση. Κρυπτόμενοι πίσω από ανακοινώσεις και την προστασία που δήθεν τους παρέχουν φιλικά τους ΜΜΕ, υπολογίζουν σε εκλογές χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον κυρίαρχο λαό τον οποίο αποφεύγουν να συναντήσουν, να ανταλλάξουν έστω μια καλημέρα.
Η νέα δημοτική αρχή δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στη μάστιγα των λουκέτων που έχει πλήξει το Δήμο Βόλου, ανέφερε σε περιοδείες του στις συνοικίες εργατικά Χρυσοχοϊδη, Ιωλκού (περιφερειακός – στάση Πανταζόπουλου), Καραγάτς κ.α. ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και εφαρμόζονται στο ακέραιο σε τοπικό επίπεδο από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζουν τη μικρομεσαία επιχείρηση ως βαρίδι που εμποδίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αντίθετα, για εμάς είναι ένας πλούτος που πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία.
Σήμερα, τόνισε ο κ. Πατσιαντάς, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να παρέμβει ο Δήμος, με όσους τρόπους διαθέτει, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές. Με αναπλάσεις και παρεμβάσεις που θα βοηθούν την αναζωογόνηση της γειτονιάς, ιδιαίτερα στους συνοικιακούς εμπορικούς δρόμους. Με πρωτοβουλίες που θα υπερασπίζονται την μικρομεσαία επιχείρηση απέναντι στον ανταγωνισμό των ισχυρών εμπορικών αλυσίδων. Με παροχή γνώσης και τεχνικής βοήθειας στις νέες τεχνολογίες και το μάρκετινγκ, καθώς και μέσα από ένα πρόγραμμα που θα μεριμνά για την επιτυχή μεταβίβαση τους από γενιά σε γενιά.
Η αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας προϋποθέτει την ανάπτυξη νέων παραγωγικών υποκειμένων που θα αναλάβουν την μετάβαση σε ένα περισσότερο συλλογικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής. Ο Δήμος μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στην προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων μέσα από σειρά υποστηρικτικών θεσμών. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε σήμερα ότι και άλλοι κοινωνικοί φορείς, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες σε αγορές εκτός του κεντρικού τομέα του Βόλου ή της Ν. Ιωνίας, είναι έτοιμοι να στρατευτούν και να δραστηριοποιηθούν σε μια διευρυμένη προσπάθεια επέκτασης των δομών της συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Είναι πλέον ορατή από τους πάντες, η πρόθεση του απερχόμενου Δημάρχου να αποφύγει οποιονδήποτε διάλογο και οποιαδήποτε απευθείας αντιπαράθεση μέχρι τις εκλογές. Κατανοούμε ότι αυτή είναι η πλέον αποτελεσματική τακτική, προκειμένου να υπερασπιστεί κάποιος μια θητεία που συμπορεύτηκε πλήρως και αρμονικότατα με την πολιτική των Μνημονίων, σε βάρος την πόλης και των κατοίκων της. Του θυμίζουμε όμως ότι η δημοκρατία απαιτεί ανοιχτό διάλογο γύρω από θέσεις και προγράμματα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να καθορίσουν την στάση τους ώριμα και συνειδητά.
Έχουμε καταθέσει δημόσια πρόταση για τηλεμαχία όλων των υποψηφίων Δημάρχων χωρίς συγκεκριμένη ανταπόκριση. Εμείς θα επιμείνουμε στη χρησιμότητα μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης αντί των σκηνοθετημένων μονολόγων εξυπηρέτησης προσωπικών επικοινωνιακών αναγκών.
Έχουν υπολογίσει όμως, χωρίς τους πολίτες. Τους δικούς μας συμμάχους.
Είμαστε όλοι αποφασισμένοι, να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του χθες. Να αφήσουμε πίσω ότι θέλει να μας κρατήσει στο γκρίζο παρελθόν. Βάζουμε το Δήμο Βόλου σε νέα πορεία.
Στις 18 Μάη κάνουμε νέα αρχή. Όλοι μαζί. Για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Αυτές που μας στερούν εδώ και χρόνια.»

Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία
Στο μεταξύ, με αφορμή το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή και την απεργία των εμποροϋπαλλήλων, οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” αναφέρουν: «Δεν μας λείπουν οι μέρες για να ψωνίσουμε αλλά τα λεφτά. Την Κυριακή 4 Μάη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά για να στηριχτούν από τη συγκυβέρνηση οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι πολυεθνικοί όμιλοι σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.
Η Κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη μας με το επιχείρημα  "ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει σε τόνωση της αγοράς", όταν η οδυνηρή πραγματικότητα  εξαιτίας των μειώσεων μισθών, συντάξεων και της επιβολής των χαρατσιών, τα καταστήματα είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, καταργώντας την κυριακάτικη αργία είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την νίκη. Οι αγώνες των εργαζομένων θα καταργήσουν αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις και θα ανοίξουν τον δρόμο για την προοδευτική ανατροπή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger