Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Παρελθόν αποτελούν οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας


Με βάση το νέο νομοσχέδιο που τέθηκε σε ισχύ

βάρκες

Παρελθόν αποτελούν εδώ και 15 ημέρες, που ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο, οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας και οι άδειες αλιείας σκάφους, που πλέον δεν απαιτούνται για να ψαρέψει κάποιος από βάρκα ή άλλο σκάφος. Με την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, οι χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας
γλιτώνουν τα παράβολα, που κατέβαλαν στο Λιμεναρχείο, τόσο για την έκδοση, όσο και για την ανανέωση της ατομικής τους άδειας, αλλά και για την ερασιτεχνική αλιεία του σκάφους τους.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο magnesianews.gr, ο λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος, Μανώλης Κανάλης, μετά τη δημοσίευση της νομοθεσίας εδώ και 20 ημέρες, πλέον δεν απαιτείται ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, όπως και ερασιτεχνική άδεια αλιείας σκάφους.
Αντίθετα, η άδεια εκτέλεσης πλόων των σκαφών ισχύει, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος.
Η κατάργηση της άδειας αλιείας, αφενός απεγκλωβίζει το Λιμεναρχείο από τη διαδικασία αυτή, καθώς πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έσπευδαν για έκδοση και θεώρηση αδειών ερασιτέχνη αλιέα, αφετέρου, οι χομπίστες ψαράδες γλιτώνουν τα χρήματα που έδιναν για τη διαδικασία αυτή.
Η ατομική άδεια, αλιέα κόστιζε 30 ε για έκδοση και 8 € για επανέκδοση (που έπρεπε να γίνεται κάθε δύο χρόνια), ενώ η ερασιτεχνική άδεια σκάφους κόστιζε 46,5 € στη Λιμεναρχείο συν τα χρήματα που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης στην Εφορία ανάλογα με τον κινητήρα του σκάφους, και 22 € η ανανέωση (που γινόταν κάθε χρόνια για δύο έτη).
Σημειώνεται ότι το Λιμεναρχείο Βόλου το 2013 εξέδωσε 1244 νέες ερασιτεχνικές άδειες αλιείας και έκανε ανανεώσεις 2.413 αδειών, ενώ πέρυσι εκδόθηκαν 389 νέες ερασιτεχνικές άδειες σκάφους και ανανεώθηκαν 1331 άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger