Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» στο Βόλο




Πεπραγμένα «βιτρίνας» η θητεία του Κώστα Αγοραστού Τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη
 Έντονη κριτική στη πολιτική θητεία του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας άσκησε η βουλευτής Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού της «Θεσσαλία, η γη μας» στο Βόλο.

Έστειλε όμως και ένα μήνα σε όσους επιχειρούν να «χωρίσουν τους Έλληνες», όπως σημείωσε, με αφορμή τους βανδαλισμούς στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού από αγνώστους. «Ένα έχω να τους πω: Δεν απειλούμαστε ούτε πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε κανένα περιθώριο. Στην Δημοκρατία η πλειοψηφία των πολιτών είναι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Και η φανερή πολιτική δράση είναι εκείνη που κερδίζει τις εκλογικές μάχες. Οι ισχνές και ασήμαντες μειοψηφίες θα παραμείνουν εκεί που ανήκουν: στο περιθώριο. Τελεία και παύλα» τόνισε.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολιτική που εκφράζει ο συνδυασμός της για την Θεσσαλία υπογραμμίζοντας ότι «πρώτο στοίχημα είναι να αναδείξουμε την σημασία της συμμετοχικής Δημοκρατίας στα περιφερειακά δρώμενα. Αυτό σημαίνει πρώτα από όλα την ενεργοποίηση στάσιμων μέχρι σήμερα θεσμών διαβούλευσης που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά την κοινωνία και την περιφέρεια. Ο άλλος μεγάλος στόχος μας είναι να αλλάξουμε την σημερινή εικόνα των πολιτών για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Μια εικόνα παθητικότητας, στην διαμόρφωση της οποίας δυστυχώς έπαιξε τον πρώτο ρόλο ο ίδιος ο απερχόμενος περιφερειάρχης, ο Κώστας Αγοραστός» είπε.
Και συνέχισε: «Παλεύουμε να ανατρέψουμε την παγιωμένη αντίληψη ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι αυτοδιοίκηση μόνο στα χαρτιά. Η περιφέρεια είναι πραγματική αυτοδιοίκηση. Είναι αυτονομία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Η περιφέρεια είναι κοινωνική πολιτική για τους πιο αδύναμους.
Για παράδειγμα εμείς θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε στους Μαγνησιώτες ότι επί θητείας Αγοραστού στη Περιφέρεια η Μαγνησία έμεινε τελευταία παίρνοντας μόλις 10% από τους ευρωπαϊκούς πόρους που διαχειρίστηκε η ίδια η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δυστυχώς μόλις ένα στα 10 ευρώ που ξοδεύτηκαν σε έργα του ΕΣΠΑ από την διοίκηση Αγοραστού κατέληξαν στη Μαγνησία και στα νησιά μας.
Για αυτό και καταθέσαμε δημόσια την πρόταση μας για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Για να σταματήσουν να υπάρχουν νομοί 1ης και 2ης διαλογής. Χωρίς αποκλεισμούς και δήθεν δίπολα που άλλωστε δεν μας οδήγησαν πουθενά μέχρι σήμερα. Η Θεσσαλία αποτελεί γεωγραφικά και όχι μόνο το κέντρο βάρους ολόκληρης της πατρίδας μας. Μιας Ελλάδας που χειμάζεται από μια μόνιμη ύφεση και δοκιμάζεται από αδιέξοδα μνημόνια. Σε αυτό ακριβώς το πολιτικό πλαίσιο είναι ενταγμένη εκ των πραγμάτων και η αντιπαράθεση μας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μια αντιπαράθεση που έχει αναντίρρητα και ένα ευρύτερα πολιτικό πρόσημο. Για αυτό το λόγο η ψήφος των Θεσσαλών θα έχει ένα ειδικό πολιτικό βάρος. Για παράδειγμα η ψήφος υπέρ του Κώστα Αγοραστού δεν θα σημαίνει απλά έγκριση των πεπραγμένων βιτρίνας της Περιφέρειας. Θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με αποδοχή όλων των μνημονιακών πολιτικών της Συγκυβέρνησης που οδήγησαν την χώρα μας στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger