Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Χωροθετήθηκε το υδατοδρόμιο Σκοπέλου

Χωροθετήθηκε το υδατοδρόμιο ΣκοπέλουΠρος 21 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ορίστηκε το κατώτατο όριο μίσθωσής του
«Σάρκα και οστά» αρχίζει να παίρνει το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου, καθώς χωροθετήθηκε η επιφάνειά του προς παραχώρηση χώρου που θα φιλοξενήσουν τις εγκαταστάσεις του. Ταυτόχρονα, καθορίστηκε το οικονομικό αντάλλαγμα, στη διάρκεια της 9ης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.
Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ
Με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, χωροθετήθηκε τμήμα εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σκοπέλου, έκτασης 100 τ.μ., προκειμένου να παραχωρηθούν για την κατασκευή, την οργάνωση και τη λειτουργία του υδατοδρομίου ύστερα από τη διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με κλειστές προσφορές, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Επίσης, καθορίστηκε ως ελάχιστο όριο ετήσιου οικονομικού ανταλλάγματος για τα τρία πρώτα χρόνια, αρχής γενομένης του 2014, το ποσό των 21 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το οικονομικό αντάλλαγμα με το πέρας των τριών ετών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. και δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, αρχικά, ανακοίνωσε στα μέλη της συνεδρίασης το χώρο τον οποίο προτείνει μία εκ των αναδόχων εταιρειών του έργου του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου του λιμένα Σκοπέλου, γνωστό και ως masterplan, η εταιρεία «Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.» για την παραχώρηση του υδατοδρομίου. Σύμφωνα με την έγγραφη πρόταση της εταιρείας, το υδροπλάνο χωροθετείται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμανιού, κοντά στο travel-lift, καθώς με αυτή την επιλογή διατίθενται «καθαροί» χώροι ελιγμών και συνεχή κρηπιδώματα με ευελιξία στη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων. Η πρόταση της εταιρείας έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger