Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δηλώσεις της Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε τηλεοπτικές εμφανίσεις της Έρχεται το τρίτο Μνημόνιο - ΟΧΙ σε συνδυασμούς υποψηφίων της κυβέρνησης

Κάθε  ψήφος σε συνδυασμούς υποψηφίων που στηρίζονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι ψήφος εμπιστοσύνης για συνέχιση της δυστυχίας του λαού τόνισε σε τηλεοπτικές της συνεντεύξεις σε πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς – Σκάι και Έψιλον – η βουλευτής Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Καλώντας τους πολίτες να αλλάξουν την κατάσταση «γυρίζοντας την πλάτη» στην μνημονιακή πολιτική.
«Το φιλοδώρημα – όπως χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα – είναι μία προεκλογική παροχή, δεν αποτελεί στοιχείο ανάκαμψης και επιχειρείται να ξεγελάσει τους πολίτες» πρόσθεσε, σημειώνοντας με έμφαση πως «ο Πρωθυπουργός ζει σε άλλη, δική του, διάσταση μιλώντας να ανάκαμψη και ανάπτυξη όταν τον διαψεύδει ο ΟΟΣΑ».
Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε πως το μεσοπρόθεσμο που έρχεται για ψήφιση την Παρασκευή στη Βουλή στην ουσία είναι το τρίτο, κατά σειρά, μνημόνιο που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο στην οικονομική κρίση χιλιάδες πολίτες. Μοιραία, τόνισε, θα υπάρξουν νέα μέτρα, όπως η περικοπή επικουρικών συντάξεων, άλλων κοινωνικών παροχών, υγείας και παιδείας.
Η Ελλάδα δεν θα βγει με την πολιτική που ακολουθείται από αυτό τον κυκεώνα των μνημονίων. Για πολλά ακόμη χρόνια ο ελληνικός λαός θα βασανίζεται χωρίς – δυστυχώς- να βλέπει αποτέλεσμα. Το φως στο τούνελ, σημείωσε, το βλέπει μόνο η κυβέρνηση και όχι ο κόσμος. «Οι εκλογές – τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι αυτοδιοικητικές, είναι μία καλή ευκαιρία για να πάρει η κυβέρνηση το μάθημά της. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας σε ενημερωτικές εκπομπές στο «Σκάϊ» και το «Έψιλον».

Αναφερόμενη ειδικότερα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι πρέπει να δοθεί αυτονομία στην Αυτοδιοίκηση ώστε να σταθεί δίπλα στον πολίτη. Η μέχρι τώρα λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν είχε πρακτικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και αυτό πρέπει να αλλάξει, είπε.
Τάχθηκε υπέρ μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη με ισότιμη και αντικειμενικότερη κατανομή του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είναι και υποψήφια Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι στο δικό της πρόγραμμα και σχεδιασμό η προτεραιότητα αφορά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. «Αγροτικός και τουριστικός τομέας είναι οι δύο βασικοί άξονες της δικής μας πολιτικής για την Θεσσαλία. Η αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας αποτελεί ένα μεγάλο ατού, ένα όπλο που αν χρησιμοποιηθεί στο έπακρο μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα και να δώσει τεράστια οικονομική ανάσα στους κατοίκους της» είπε η υποψήφια Περιφερειάρχης.
Η κ. Χρυσοβελώνη, στο μεταξύ, συνεχίζει τις περιοδείες της στη Θεσσαλία και τις συναντήσεις της με κατοίκους, συνομιλώντας μαζί τους και επαναλαμβάνοντας ότι για τον συνδυασμό «Θεσσαλία, η γη μας» έχει ιδιαίτερη αξία η καταγραφή θεμάτων που αφορούν πρώτα απ’ όλη την κοινωνία, τον άνθρωπο, ώστε οι λύσεις που θα δρομολογηθούν να έχουν αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger