Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η Ναυτιλία στο Ζάππειο στις 7 Μαΐου

Η Ναυτιλία στο Ζάππειο στις 7 Μαΐου

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο, η Άτυπη Υπουργική Σύνοδος των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και Κρατών ΕΟΧ. Κεντρικό θέμα της Άτυπης Συνόδου αποτελεί η “Ενδιάμεση Αναθεώρηση της Ευρ. Στρατηγικής για τον Τομέα των Θαλασσίων Μεταφορών μέχρι το 2018 και Προοπτική έως το 2020” με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών».
Στη Σύνοδο, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόκειται να συμμετάσχει ο Αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών, κ. Siim Kallas, συνοδευόμενος από στελέχη της Ευρ. Επιτροπής, καθώς και οι αρμόδιοι για θέματα ναυτιλίας Υπουργοί και Υψηλοί Αξιωματούχοι των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και των Κρατών ΕΟΧ.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ κ. Koji Sekimizu, ο οποίος θα συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος της Προεδρίας, σε γεύμα εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου με θέμα αυτό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας του ΙΜΟ για το έτος 2014 “IMO Conventions: Effective Implementation”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger