Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αλλη μία δημοσκόπηση της GPO για το MEGA που προκαλεί κλαυσίγελο...

"Για γέλια και για κλάματα" μία ακόμα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA και συγκεκριμένα για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Τα "κλάματα" αφορούν το πόσο ανύπαρκτες και απορροφημένες από το σύστημα είναι οι ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων που αδυνατούν να παρουσιάσουν έστω και μία σοβαρή δημοσκόπηση που να ανταποκρίνεται σε αυτό που συλλαμβάνουν όλοι όσοι ζουν στην μικρή ελληνική κοινωνία και επιμένουν να δίνουν δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία "κομμένες και ραμμένες" στα μέτρα αυτού που τις παραγγέλνει.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα δημοσκόπηση δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 22,1% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον το Ποτάμι με 8,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,8%, ενώ ακολουθούν η ΕΛΙΑ με 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Αντίθετη εικόνα, με μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 20,2% έναντι 19,5% της ΝΔ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 8,8%. Τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 7%, ενώ ακολουθούν κατά σειρά το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελιά με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%.
Κατά τα λοιπά Ως πολύ σημαντική θεωρεί το 42,9% των πολιτών την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, ωστόσο το 57% διαφωνεί στην πρόταση να παραιτηθεί η κυβέρνηση.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, που διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 7 Απριλίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το 37,5% δηλώνει ότι συμφωνεί με την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου. Την ίδια στιγμή, το 42,8% δηλώνει ότι συμφωνεί  με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Διαφωνώ / Μάλλον Διαφωνώ» απαντά το  48,6% και «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ» το 8,6%.
Επιπλέον, το 60,8% δήλωσε ότι συμφωνεί στην τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ότι ακροδεξιοί θύλακες στον κυβερνητικό μηχανισμό υπονομεύουν την κυβερνητική  πολιτική. Αντίθετη άποψη είχε το 30%.
Την ίδια στιγμή, το 72,9% των πολιτών επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ το 51,2% εκτιμά πως η ζωή του θα χειροτερέψει τα επόμενα δύο χρόνια. Το 49,2 εκτιμά ότι το ίδιο για την οικονομία της χώρας. Ταυτόχρονα, το 68,1% πιστεύει ότι η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 42,7% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς (αλίμονο!), έναντι 27,2% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.
Να τις θυμηθούμε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις την βραδιά των εκλογών...
Και μη νομίζουν ότι θα τους σώσουν οι της "αδιευκρίνιστης ψήφου" γιατί η αδιευκρίνιστη ψήφος δεν αλλάζει ποτέ την σειρά, ούτε όλοι αυτής της κατηγορίας "μονόπατα" ψηφίζουν ένα κόμμα ή βουλιάζουν "στο ποτάμι" ένα άλλο για να έχει δικαιολογίες η GPO και η κάθε GPO.
Ή να θυμήσουμε ότι στις εθνικές εκλογές του Μαΐου του 2012, πάλι για την εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη, η GPO έδινε με αναγωγή επί των εγκύρων 6,1% (16,78% τελικό) στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,1% (6,97% τελικό) στον Λαϊκό Σύνδεσμο και ... 4% (2,9% και εκτός Βουλής) στο ΛΑΟΣ;
Αλλά ακόμα και μετά από τις εκλογές του Μαΐου με τόσο πρόσφατο το εκλογικό δείγμα σε έρευνα πάλι για την εκπομπή "Ανατροπή" που δημοσιεύθηκε για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στις 30 Μαΐου, έδινε στην Χρυσή Αυγή πρόθεση ψήφου 4,2% (6,90 τελικό αποτέλεσμα)...!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger