Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία της Τετάρτης



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

9 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ       ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο εδώ και τέσσερα χρόνια συστηματικά, μεθοδικά καταστρέφουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, οδηγούν τα μικρομεσαία στρώματα στην απόγνωση, τα λουκέτα και την ανεργία διευρύνοντας τις στρατιές των ανέργων.
Τα εργασιακά δικαιώματα, οι συντάξεις, η εντεινόμενη ανεργία, η υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, οι ανεξέλεγκτες απολύσεις, η ισοπέδωση των ΣΣΕ, το ξεπούλημα των δημόσιων παραγωγικών επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας, οδηγούν τον παραγωγικό ιστό καθώς και την κοινωνική οικονομική ζωή του τόπου στην απαξίωση και στην διάλυση.
Οι κυβερνητικές προπαγανδιστικές κορώνες για «τέλος των μνημονίων», για «ανάκαμψη της οικονομίας», για το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελούν ασύστολα ψεύδη  αλλά και προσβάλουν την νοημοσύνη του λαού  και της κοινωνίας που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αντίθετα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, όπως ήδη έχει διαρρεύσει και δημοσιοποιηθεί, το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στην Βουλή ήταν ο επίλογος του δεύτερου μνημονίου και ο πρόλογος του τρίτου μνημονίου.
Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, θα βρεθούν στο επίκεντρο ρυθμίσεις που αφορούν την παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών κοινωνικών και συνταξιοδοτικών παροχών, η μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων καθώς επίσης και το δικαίωμα της απεργίας με το οποίο μεθοδεύουν να υπονομεύσουν τους αγώνες των εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.
Στον χώρο της Ναυτιλίας ψηφίστηκαν ήδη στην Βουλή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ τα αντιναυτεργατικά μέτρα της κατάργησης της κλαδικής ΣΣΕ και μια σειρά ακόμη ρυθμίσεων που συνθλίβουν  τα εργασιακά δικαιώματά μας στην κατηγορία των μικρών τουριστικών πλοίων ιδιωτικών και επαγγελματικών και με την ψήφο της ΔΗΜΑΡ η υπονόμευση της απεργίας στην οποία σύμφωνα με τον νόμο μετά το πέρας του 3ήμερου θα συνέρχεται το ΣΑΣ το οποίο θα αποφασίζει για την εκτέλεση δρομολογίων έως και το 1/3 των τακτικά δρομολογούμενων πλοίων.
Ο κυβερνητικός κατήφορος όμως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, η επίθεση  θα συνεχισθεί και θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Η επάνδρωση και οι οργανικές συνθέσεις στην Ακτοπλοΐα θα είναι η επόμενη επίθεση σε βάρος των Ναυτεργατών.
Ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτό διαρρέοντας ότι σε αυτή την φάση απέτρεψε τα χειρότερα αναφορικά με την επάνδρωση των πλοίων… Οι εφοπλιστές ξεδιάντροπα ζητούν, απαιτούν και διεκδικούν να εφαρμοσθούν ανάλογα μέτρα όπως αυτά που ισχύουν και εφαρμόζονται στα Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών Πάτρας – Ιταλίας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του ΝΑΤ και την δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η ΠΕΝΕΝ που βρίσκεται όλα τα χρόνια στην πρωτοπορία των αγώνων στον Ναυτεργατικό χώρο, δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις (εφοπλιστές και κυβέρνηση) ότι τα νομοθετικά εκτρώματα που ψηφίστηκαν στην Βουλή δεν πρόκειται να τα αναγνωρίσει και ούτε φυσικά θα εγκλωβιστεί στο πνεύμα και το γράμμα αυτής της άθλιας αντεργατικής νομοθεσίας που συνεχώς διευρύνεται για να θωρακίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι Ναυτεργάτες μέσα και έξω από τα πλοία επιβάλλεται να πλαισιώσουν τους αγώνες ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Να πιστέψουν ότι ο οργανωμένος μαζικός και σωστά προσανατολισμένος αγώνας είναι ο μονόδρομος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την απόκρουση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 9/4/2014
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ

Πειραιάς 7/4/2014
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger