Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Περιμένοντας την κλήρωση και τα ντέρμπι

play off
Σε ρυθμούς πλέι οφ έχει μπει πλέον η Μαγνησία και το ποδοσφαιρικό της κοινό. Την Πέμπτη είναι η κλήρωση των πλέι οφ, με τις δυο ομάδες, Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου να μπαίνουν στην κληρωτίδα για το μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει την άνοδο τους στη Super League.
Περιμένοντας την κλήρωση και τα ντέρμπι λοιπόν ζουν και αναπνέουν στις δυο ομάδες, αλλά και οι φίλαθλοι τους.

Φέτος θα υπάρχουν πολλές διαφορές όμως στη διαδικασία. Αρχικά τα δύο Βολιώτικα ντέρμπι δεν θα γίνουν σε κοινή έδρα όπως πέρυσι στο Πανθεσσαλικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιεί πλέον το ΕΑΚ και το γεγονός αυτό δίνει νέο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων. Κατά πολλούς τα Βολιώτικα ντέρμπι θα κρίνουν πολλά για την άνοδο και τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια. Ολυμπιακός και Νίκη έχουν δύο ματς που «καίνε» περισσότερο από όλα τα άλλα παιχνίδια, καθώς εμπεριέχουν πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς και τη νίκη.
Από κει και πέρα η άλλη διαφορά, είναι ότι τα πλέι οφ θα έχουν 14 ολόκληρες αγωνιστικές. Θα είναι ένα ολόκληρο νέο πρωτάθλημα που θα κρίνει δύο εισιτήρια και ένα μπαράζ. Δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή διαδικασία.
Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο γνωστές ομάδες, αλλά και τέσσερις άγνωστες του άλλου ομίλου, που δεν έχουν συναντηθεί. Έχουν τις τρεις γνωστές από τον Όμιλο τους, που μπορούν να παραταχθούν με «αυτόματο πιλότο» έχοντας την εμπειρία να τις αντιμετωπίσουν, αλλά από την άλλη τα dvd έχουν πάρει «φωτιά» για τους «άγνωστους» αντίπαλους που θα βρούν στον δρόμο τους.
Αυτό που θέλουν να αποφύγουν και οι δύο είναι ένα ντέρμπι στην πρεμιέρα. Αυτό που θα ήθελαν θα ήταν να μπουν ομαλά στη διαδικασία των πλέι οφ και περιμένουν μια βατή κλήρωση.
Τα δύο ντέρμπι περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία και οι φίλαθλοι. Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσουν γιορτή για το Βολιώτικο ποδόσφαιρο και τον «προθάλαμο» για τη Super League και δεν θα υπάρξουν έκτροπα, δηλώσεις εκατέρωθεν και ενέργειες που θα προκαλέσουν και θα αμαυρώσουν τα δύο αυτά ιστορικά αν μη τι άλλο παιχνίδια. Πέρυσι κανείς δεν κατάφερε να κερδίσει έστω και ένα ντέρμπι. Φέτος οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν και νικητή! Όχι μόνο γιατί κρίνεται η Super League, αλλά και για το γόητρο και την ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger