Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για για το πέταγμα φασιστικών φυλλαδίων στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας




Μες της νύχτας τα σκοτάδια με τις σκοτεινές τους ιδέες…

Το βράδυ του Σαββάτου 29/03 φασιστική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Σιδηρά Πατρίς» και φέρει ως σήμα τον «κέλτικο σταυρό» (ή «στόχο»), έριξε στο χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας στη Μεταμόρφωση, φειγ βολαν, με το γνωστό περιεχόμενο μίσους.
Πρόκειται για μια οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο φώς της ημέρας και δεν έχει βρεθεί ποτέ αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε μάχη έδωσε ο λαός μας και η νεολαία. Μια οργάνωση που σύμφωνα με τα γραφόμενου του ιστότοπου που διαθέτει, θεωρεί τον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940 «εμφύλιο». Μια οργάνωση που έχει σαν πρότυπο το δικτάτορα Ιωάννη μεταξά και τη νεολαία του (Ε.Ο.Ν). Μια οργάνωση με σαφή αντικομμουνιστικό και ρατσιστικό προσανατολισμό.

Το ερώτημα είναι τι τους ενοχλεί με τη δράση της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολάιας στο Βόλο, που στόχο της έχει την οργάνωση της νεολαίας της ανεργίας και της επισφάλειας σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής του κοινωνικού μεσαίωνα. Που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ταξικής αλληλεγγύης, έξω από την εξαγορά και τη «φιλανθρωπία» του τοπικού κράτους και των ΜΚΟ. Που μέσα από μια σειρά δράσεων (προβολές ταινιών, εκδηλώσεις, δανειστική βιβλιοθήκη κ.τ.λ.), χτίζει έναν άλλο πολιτισμό, έξω από την αποχαύνωση των κυρίαρχων προτύπων των μίντια και εν γένει του ίδιου του συστήματος.
    Όπως και στους ομοϊδεάτες τους της Χρυσής Αυγής, τους ενοχλεί που η οργάνωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από τα δικά της όργανα και θεσμούς, σπάει τη συνέχεια της κυρίαρχης ιδεολογίας και αφήγησης. Ομάδες όπως η «Σιδηρά Πατρίς» μπορεί να πασχίζουν να αποδείξουν πως είναι εκτός της κυρίαρχης καπιταλιστικής αφήγησης, αλλά δεν αποτελούν τίποτα άλλο, από την ιστορική εφεδρεία ανάγκης του ίδιου του συστήματος, που ανασύρετε στις πιο σκοτεινές του στιγμές, όπως σήμερα, για να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά, ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Το μόνο που επιβεβαιώνουν τέτοιες ομάδες είναι πως δομές όπως η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας στο Βόλο , όπως δεκάδες εργατικές Λέσχες, λαϊκές συνελεύσεις, στέκια και μορφές οργάνωσης του κόσμου της δουλειάς, σε όλη τη χώρα, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και θα συνεχίσουν να την κάνουν.

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger