Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Εκλογική διακήρυξη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία»


«Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου διεξάγονται σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του καπιταλισμού. Επίθεσης που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, επιδεινώνοντας δραματικά την κοινωνική κατάσταση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος, παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη της κίνησης «Αριστερή Παρέμβαση στην  Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή», της οποίας ηγείται.
Η παρουσίαση έγινε σήμερα το απόγευμα σε ανοικτή εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με τον κ. Ντούρο να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η μόνη ελπίδα για το λαό, είναι η πάλη για να ανατραπεί αυτή η ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου – κυβερνήσεων - ΕΕ, που προσπαθεί να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων.

Χρειαζόμαστε, ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δίκια του. Ένα κίνημα που θα συγκροτήσει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και κεντρικού κράτους, με τα εθνικά και τα υπερεθνικά συμφέροντα.
 Όργανα και λαϊκοί θεσμοί, που θα διακατέχονται, από μια άλλη εργατική δημοκρατία κόντρα και ενάντια στη δημοκρατία της επιβολής της αστικής βούλησης, του ανοιχτού φασισμού της Χρυσής Αυγής και των διάφορων φασιστικών συμμοριών, καθώς και του έρποντος και «θεσμικού» φασισμού της κυβέρνησης, του κράτους και των μηχανισμών τους.
Η συμμετοχή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές και η επιδίωξη για εκλογή υποψηφίων της στα συμβούλια έρχεται να υπηρετήσει αυτή την αναγκαιότητα συγκρότησης του κινήματος. Σαν άλλο ένα μέσο συμβολής στη λαϊκή οργάνωση μέσα από την αποκάλυψη αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, σαν βήμα παρέμβασης των λαϊκών συλλογικοτήτων οργάνωσης και διεκδίκησης» κατέληξε ο ομιλητής.
Σημειώνεται πως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας είναι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου