Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μανόλο Χιμένεθ για την Εθνική!

Μανόλο Χιμένεθ για την Εθνική!
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Προπονητή από την ισπανική αγορά που να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και να είναι προσιτός οικονομικά αναζητά η ΕΠΟ για τη διαδοχή του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Ενα από τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις αυτές είναι ο προπονητής με τον οποίον κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Ισπανό προπονητή τον οποίον έχουν ήδη προσεγγίσει οι άνθρωποι της ΕΠΟ και έχουν συζητήσει μαζί του.
Ο Μανόλο Χιμένεθ, που αυτή την εποχή εργάζεται στην Al Rayyan του Κατάρ, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ το 2010, κερδίζοντας στον τελικό τον Ατρόμητο 3-0. Μετά την ΑΕΚ δούλεψε στη Σαραγόσα τη διετία 2011-13 και τώρα βρίσκεται στο Κατάρ. Ο 50χρονος προπονητής, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του σε εθνική ομάδα, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος αναζητείται κυρίως στην ισπανική αγορά.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά και άλλοι προπονητές οι οποίοι προτείνονται από ατζέντηδες στην ΕΠΟ ή τους προσεγγίζει η ίδια η Ομοσπονδία. Μέσα σε αυτούς που έχουν προταθεί στην ΕΠΟ είναι και ο Τόμας Σάαφ. Ο 52χρονος Γερμανός ήταν ο διάδοχος του Οτο Ρεχάγκελ το 1999 στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα και έχει προταθεί κι αυτός στην εθνική ομάδα, όπως έχει προταθεί από τον ατζέντη του και στον ΠΑΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, πάντως, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος μίλησε χθες στον Sentra 103,3, είπε ότι το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο και δεν απέκλεισε ακόμη και την παραμονή του Φερνάντο Σάντος, λέγοντας: «Οπως κι αν έχει, μέχρι να κλείσουμε προπονητή, αν θέλει να παραμείνει, είμαστε ανοιχτοί. Πιστεύω στον άνθρωπο και κρατάω αυτό που μου είπε όταν μιλήσαμε πως ?αυτή τη στιγμή η απάντησή μου είναι όχι?. Τότε τον ρώτησα αν θέλει χρόνο να το σκεφτεί και μου απάντησε πως είχε δεσμευτεί πως θα απαντήσει και εκείνη τη στιγμή η απάντησή του ήταν αρνητική».
Ο κ. Σαρρής είπε ότι δεν τίθεται θέμα πως ο κ. Σάντος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής στο Μουντιάλ και πρόσθεσε: «Εχουν αυτοπροταθεί προπονητές και μάνατζερ μας έχουν προτείνει κάποιους άλλους. Συνολικά μιλάμε για δέκα ονόματα. Τα εξετάζουμε και μέσα από αυτά ίσως και από άλλα τον Απρίλιο θα βρούμε τον νέο προπονητή για τη μετά Μουντιάλ εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger