Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Περιοδεία Ηρώς Διώτη στη Ζαγορά Πηλίου (+φωτο)



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Περιοδεία Ηρώς Διώτη στη Ζαγορά Πηλίου


Μία σειρά ζητημάτων που ζητούν άμεση λύση, με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των παραγωγών που πλήττονται και των υποδομών στήριξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων είχε την ευκαιρία να συζητήσει το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου κκ. Αντώνη Λάσκο και Διονύση Βαλασσά, μέλη του Συν/σμού, καθώς και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάιο Κομνηνό, η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη στη Ζαγορά.
Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της αναγκαίας αναδιάρθρωσης της παραγωγής, με τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά και γενικότερα προβλήματα και θέματα που αφορούν στη ζωή των κατοίκων. Όπως σημειώθηκε, τα οικονομικά –και όχι μόνον- πλήγματα που δέχονται οι μικροί παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, με κυριότερο το νέο φορολογικό καθεστώς των αγροτών, το κόστος παραγωγής, αλλά και συνολικότερα προβλήματα οδικών και άλλων υποδομών, επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής της περιοχής.
Στη συνέχεια η Η. Διώτη συναντήθηκε με την πρόεδρο του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Μαρία Τσανακά καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς» κ. Θανάση Μπαρούτα, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με φλέγοντα ζητήματα στους αντίστοιχους τομείς δραστηριότητας, καθώς και για τη συμβολή που θα μπορούσε να έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη λύση τους.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «τα παραδείγματα τόσο του Αγροτικού όσο και του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συν/σμού Ζαγοράς αποτελούν υπόδειγμα συνεργατισμού και υποδεικνύουν ότι το συνεταιριστικό κίνημα δεν είναι απαραίτητα η αντανάκλαση σαθρών μικροπολιτικών πελατειακών πολιτικών και πρακτικών του χθες, όπως έχουν καταφέρει διαχρονικά οι κυβερνήσεις να το καταστήσουν. Οι δύο αυτοί συνεταιρισμοί και άλλοι, αντίστοιχοί τους, μπορούν να αποτελέσουν την απάντηση στη σημερινή κρίση που βιώνει η χώρα. Ως εκ τούτου, είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο η ανάδειξή τους, αλλά και η, με κάθε τρόπο και μέσο, ενίσχυση και ενδυνάμωση τέτοιων σχημάτων.

Το Γραφείο Τύπου
11.03.2014


*Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον Αγροτικό Συν/σμό Ζαγοράς Πηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger