Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κλέφτες …καλωδίων, άφησαν οκτώ χωριά χωρίς νερό

Της Λένας Κισσάβου

Χωρίς πόσιμο νερό, έμειναν οκτώ χωριά, του Δήμου Κιλελέρ, την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας κλοπής των καλωδίων παροχής ρεύματος των δύο γεωτρήσεων, απ’  όπου υδρεύονται, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Σε Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χλαύκη, Νάματα, Μελία, Μόδεστο, Αναγέννηση και Πρόδρομο, …στέρεψαν οι υδρόπυργοι και περίπου 5.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητά τους και μάλιστα σε μια ημέρα που γιόρταζαν την Αποκριά.
Αυτή τη φορά …η μάστιγα κλοπών καλωδίων, (για τον χαλκό) και καταστροφής γεωτρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που έχει επιφέρει βαριά πλήγματα στις καλλιέργειες των αγροτών, εξαπλώθηκε και στα σπίτια τους, αφήνοντας χωρίς νερό και τις οικογένειές τους.
Ειδικότερα, η είδηση έλλειψης νερού στα χωριά, σήμανε συναγερμό από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Κιλελέρ και ο πρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Σκρίμπας σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα, έσπευσε άμεσα να εντοπίσει την αιτία, διαπιστώνοντας τη θρασύτατη οργανωμένη κλοπή των καλωδίων (150 μέτρων) παροχής ρεύματος (χαλκού) στις δύο γεωτρήσεις ύδρευσης, στην περιοχή Αγίου Νικολάου (του Φονιά). Έκπληκτος έμεινε παρατηρώντας ότι πρόκειται για οργανωμένη δουλειά «επαγγελματιών», καθώς χρησιμοποίησαν κομπρεσέρ για να σπάσουν υπόγεια τσιμεντένια κάλυψη των καλωδίων. Το κόστος της ζημιάς εκτιμάται στα 3.500 με 4.000 ευρώ.
Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και την ίδια μέρα, ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από συνεργεία της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να τροφοδοτήσουν το συντομότερο δυνατό με νερό, τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρίμπα, μέχρι το μεσημέρι, αντικαταστάθηκε καλώδιο ρεύματος της μίας γεώτρησης ύδρευσης και κατάφεραν τη λειτουργία της και την τροφοδότηση νερού σε κάποιες κοινότητες, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς και στην δεύτερη γεώτρηση.
Ειδικά συνεργεία δούλευαν εντατικά όλη τη μέρα για να τοποθετήσουν  και να συνδέσουν το καλώδιο παροχής ρεύματος, καλύπτοντάς το και πάλι με τσιμέντο, επιτυγχάνοντας χθες την παροχή νερού και στις υπόλοιπες κοινότητες.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις ύδρευσης, έγιναν για δεύτερη φορά στόχος κλοπής, η πρώτη ήταν πριν δύο χρόνια, με μικρότερη έκταση ζημιών και μικρότερες απώλειες. Οι δράστες είχαν κλέψει και πάλι καλώδιο παροχής ρεύματος, για το χαλκό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger