Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κλείνουν τα λογιστικά γραφεία της Σκοπέλου

alt
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην «πανελλαδική λογιστική κινητοποίηση», «κατά των μέτρων που στοχεύουν στην επαγγελματική εξαφάνιση των λογιστών και την οικονομική εξόντωση και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι τα λογιστικά γραφεία θα μείνουν κλειστά την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου.
Όπως τονίζεται «ο αγώνας κατά των μέτρων της φορολογικής καταιγίδας γίνεται για όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των λογιστών αλλά κυρίως των επιχειρήσεων».
Οι λογιστές ζητούν:

1)Κατάργηση των άρθρων 53-60 του ΚΦΔ για τα πρόστιμα και τη συνέργεια.
2) Κατάργηση της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα ή τρίμηνο.
3) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα.
4) Κατάργηση του προστίμου των 10.550 € για μη αναγραφή εργαζομένων στην Α.Π.Δ.
5) Επιτέλους να εφαρμοστεί ο ν.3842/2010 που προβλέπει την πιστοποίηση των λογιστών –φοροτεχνικών.
6) Να θεσμοθετηθεί παράταση προθεσμιών παντός είδους σε περίπτωση ασθένειας του πιστοποιημένου λογιστή και πανελλαδικής απεργίας του κλάδου.
7) Μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και αφορολόγητο όριο 12.000 €
8) Κατάργηση της διάταξης για τον τρόπο εξόφλησης παραστατικών άνω των 500€
9) Να επανέλθει το όριο των 150.000€ για την υποχρεωτική απογραφή και να διατηρηθούν οι εξαιρέσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.
10) Να τροποποιηθεί το άρθρο 65α του ν.4174/2012 και το φορολογικό πιστοποιητικό των επιχειρήσεων με τζίρο μικρότερο των 5.000.000 € να χορηγείται από τον πιστοποιημένο λογιστή – φοροτεχνικό της επιχείρησης. 11) Να ψηφίζονται σαφείς νόμοι που να μην χρειάζονται ερμηνεία. Να εκδοθούν έγκαιρα ερμηνευτικές και όχι «μπερδευτικές» εγκύκλιοι για τους ν. 4172 & 4174 και να δοθεί χρόνος προσαρμογής.
Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται κάλεσμα για «όλα τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους Συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Όλα τα λογιστικά γραφεία να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Μαρτίου». Η μετάβαση στην Αθήνα θα γίνει οργανωμένα με λεωφορεία. Πληροφορίες στο τηλ. 24210-22838.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger