Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γερμανικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη Σκιάθο

alt
Επιτυχής η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Επιτυχία σημείωσε η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Bερολίνο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα στους Ελληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο (περίπτερο) φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Σκιάθου, που για πολλοστή χρονιά συμμετείχε στη συγκεκριμένη τουριστική έκθεση.
Ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό, φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα με τις ομορφιές του νησιού διατέθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης έχοντας ως στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στη διάρκεια της νέας τουριστικής σεζόν.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου ο κ. Αργύρης Μεργιάς (υπεύθυνος προβολής τουριστικής ανάπτυξης Δήμου Σκιάθου) αλλά και επιχειρηματίες του νησιού, ο κ. Αριστείδης Δερβένης (Skiathos Palace Hotel), ο κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου (Dolphin travel agency), ο κ. Στέργιος Στερεόπουλος (Gats Travel ), η κ. Βάντα Καλλίκη (Vanda Travel), ο κ. Στέφανος Μαϊμανάκος (Villa Karina) βρίσκονται στο Βερολίνο και πραγματοποιούν επαφές με παράγοντες του τουρισμού.
Όπως ανάφερε υψηλό στέλεχος, εκπρόσωπος της TUI τα πρώτα στοιχεία του 2014 είναι αισιόδοξα, ενώ είναι απίστευτα θετικό το ενδιαφέρον που εμφανίζει για τους γερμανούς ως τουριστικός προορισμός το νησί της Σκιάθου.
Όπως αναφέρει ο κ. Λάμπρος Σανιδάς «ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψη στο περίπτερο της Σκιάθου του Γερμανού Υφυπουργού Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ. Ο κ. Φούχτελ έχει δηλώσει εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της Ελλάδος, καθώς και την πρόθεσή του να επισκεφθεί άμεσα το νησί του Παπαδιαμάντη.
Η Υπουργός Toυρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε το περίπτερο της Σκιάθου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά και συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί του Αγίου των Γραμμάτων, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έδειξε και η ειδική επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού της αρχιεπισκοπής.»
Τον Πρόεδρο του συνοδικού γραφείου Θρησκευτικού Τουρισμού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, καλωσόρισε στο περίπτερο της Σκιάθου ο κ. Αριστείδης Δερβένης από το ξενοδοχείο Skiathos Palace, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων του νησιού για στοχευμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αυτή του Θρησκευτικού Τουρισμού και των Προσκυνηματικών περιηγήσεων και εκδρομών στο νησί της Σκιάθου».
Ο Δήμος Σκιάθου οι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι του νησιού συνεχίζουν δυναμικά και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διεθνή τουριστική Εκθεση Mitt στη Μόσχα της Ρωσίας 19-22 Μαρτίου.
Εφ. Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger