Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ επικεφαλής ‘’ ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’ , συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αλέξανδρο Μεικόπουλο και στελέχη της Δημοτικής Παράταξης , συναντήθηκε με το Δ.Σ των Ο.Τ.Α την Τρίτη 4/3 στο Δημαρχείο Βόλου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επικεντρώνοντας την αγωνία τους στις συνεχείς μειώσεις προσωπικού , είτε λόγω απολύσεων είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων γεγονός που κανει τον οργανισμό ανήμπορο να αντεπεξέλθει στις λειτουργικές του ανάγκες.
Αναφέρθηκαν στις ελλείψεις υλικού (πετρέλαιο-αναλώσιμα) καθώς και στα είδη υγιεινής που από διετίας εκλείπουν η ΄έχουν μειωθεί στο ελάχιστον (γάλα, υλικά προστασίας εργαζομένων στους χώρους της δουλειάς)
Ο κ.Πατσιαντάς, άκουσε με ενδιαφέρον όλες τις απόψεις όπως αυτές εκφράσθηκαν από τις παρατάξεις ου Δ.Σ., δήλωσε ότι καταρχάς ως Δήμαρχος, θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων όταν τα αιτήματα είναι δίκαια στην κατεύθυνση διασφάλισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ερωτηθείς, για την θέση της Δημοτικής Παράταξης στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, δήλωσε την αντίθεσή του προς αυτή την κατεύθυνση. Διαβεβαίωσε την θέση του για προσλήψεις με διαφάνεια, για σταθερό προσωπικό, παρόλα αυτά οι πεντάμηνες συμβάσεις δίνουν μια προσωρινή λύση στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη έστω αυτήν την δουλειά και δίνεται κάποια εφήμερη λύση στην λειτουργία του δήμου. Ο κ Πατσιαντάς έκλεισε λέγοντας ότι οι προσεχείς εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντικές. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η βάρβαρη πολιτική δεν εξωραΐζεται. Πρέπει να ανατραπεί με την ψήφο των πολιτών και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Πρέπει πριν απ’ όλα να επιβιώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά η κοινωνία και να σχεδιάσουμε μια ριζικά διαφορετική τοπική πολιτική, με λαϊκή συμμετοχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση ανανεώνουμε και διευρύνουμε την κίνηση μας επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, κινημάτων και πολιτών. Σε αυτές τις εκλογές, πιο πολιτικές από ποτέ, φωνάζουμε «φτάνει πια» στη φτώχεια, την ανεργία, τον αυταρχισμό, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, την υποθήκευση του φυσικού πλούτου και του μέλλοντος της νέας γενιάς. Παλεύουμε για έναν Δήμο Βόλου ζωντανό, σύγχρονο, προσβάσιμο , καθαρό, που δημιουργεί και αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρικτή αλλά και μπροστάρη στους αγώνες και τα κινήματα. Για μια δημοτική αρχή συμμετοχική, δημοκρατική, αγωνιστική, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, εμπνεόμενη από την προοπτική της νέας γενιάς.
Το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger