Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ...

...ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...
Την ώρα που η βάση Ουκρανών πεζοναυτών στην πόλη Πριβολνόγιε της Κριμαίας, τελεί υπό πολιορκία, με ομάδα δεκάδων ενόπλων...
να βρίσκονται στο σημείο, πληροφορίες θέλουν τη ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου να έχει αυτομολήσει. 



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny φέρεται να έχει αρνηθεί να ακολουθήσει διαταγές από το Κίεβο, ενώ έχει υψώσει και τη ρωσική σημαία.

Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων: «Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας».


Όλα αυτά την ώρα που το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό  διατηρεί δέκα πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, τα οποία παραμένουν ετοιμοπόλεμα και πιστά στο Κίεβο και τη στιγμή που ο Αρχηγός ΓΕΝ Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι, ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας, καλώντας τους ναυτικούς να μην υπακούσουν στην «παράνομη ηγεσία του Κιέβου».

Παράλληλα, ένοπλοι αρνούνται να αποχωρήσουν από τη ναυτική βάση της Κριμαίας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα την τελευταία ώρα έχουν εμφανιστεί έξι ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, ενώ νωρίτερα 18 ουκρανικά πλοία ύψωσαν το ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα.


Στο μεταξύ, φωτογραφία που κυκλοφορεί σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει επιβατικά αυτοκίνητα να οδεύουν προς τη Συμφερούπολη, έχοντας υψωμένες ρωσικές σημαίες και τους επιβαίνοντες να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Η Κριμαία είναι ρωσική».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger