Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σποράδες Ανοιγμα από το Βελιγράδι


Ανοιγμα από το ΒελιγράδιΘετικά μηνύματα για τα νησιά στην τουριστική έκθεση «Sajam Turizma»
Ιδιαίτερα θερμά είναι για την περιοχή των Βορείων Σποράδων τα μηνύματα που προέρχονται από τη Σερβική αγορά, καθώς διπλασιάζονται οι φετινές απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Οι εν λόγω πτήσεις από δύο πέρυσι, γίνονται τέσσερις φέτος και θα πραγματοποιούνται ανά δεκαήμερο. Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου και η τελευταία για τις 11 Οκτωβρίου. Οι περσινές πτήσεις έφεραν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου 2.291 Σέρβους τουρίστες, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος.
Αυξημένο ενδιαφέρον εμφανίζει, παράλληλα και η οδική πρόσβαση στις Β. Σποράδες αφού είναι γνώστη η αγάπη των Σέρβων για τα οδικά ταξίδια.
Αυτό διαπίστωσε η αποστολή της εταιρείας «Spyrou Hotels & Companies» κατά την συμμετοχή της στην κλαδική έκθεση «Sajam Turizma 2014», η οποία πραγματοποίησε επιλεγμένες συναντήσεις με Τουριστικούς παράγοντες της Σερβίας.

Τη Σερβία, χωρίς να διαθέτει έξοδο προς τη θάλασσα και με σχετική απροθυμία των Σέρβων να κάνουν διακοπές στις παραλίες της Κροατίας, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα και το φιλικό ελληνικό λαό.
Η Δημοκρατία της Σερβίας έχει 9.856.000 κατοίκους, $ 77.800 δισ. ΑΕΠ και 10,500 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από 800.000 Σέρβοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “Sajam Turizma 2014” στο Βελιγράδι της Σερβίας διήρκεσε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου, φιλοξένησε 1.000 εκθέτες από 54 χώρες και υποδέχτηκε περισσότερους από 58.000 επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger