Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Περιορισμένα κονδύλια του Δήμου Σκοπέλου


Περιορισμένα κονδύλιαΗ Δημοτική Αρχή Σκοπέλου υιοθετεί στοχευμένες δράσεις για την τουριστική προβολή του νησιού
 Στοχευμένες δράσεις προτίθενται να υλοποιήσουν στο πεδίο του τουρισμού οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, λαμβανομένων υπόψη των πολύ περιορισμένων διαθέσιμων κονδυλίων, τα οποία δεν υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ για το 2014. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, συζητήθηκε και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης του Δήμου Σκοπέλου, για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή του 2014.
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Δημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Μιχελή, οι τελικοί στόχοι του στρατηγικού σχεδιασμού από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου παραμένουν οι ίδιοι, και έχουν ως επίκεντρο την καθιέρωση του νησιού, ως προορισμού διακοπών και ανάπαυλας για τους ημεδαπούς αλλά και τους αλλοδαπούς τουρίστες.

            Στο σχεδιασμό δράσης για το 2014 καταγράφονται μεταξύ άλλων η βελτίωση της συνεισφοράς του τουρισμού στην αύξηση των εσόδων και στο κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων, όσο και στη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, η καθιέρωση της Σκοπέλου ως θελκτικού προορισμού από τους επισκέπτες, με ιδιαίτερη έμφαση στους επισκέπτες του εξωτερικού, ταυτόχρονα δε, η καθιέρωση της Σκοπέλου ως οικονομικού και επιθυμητού προορισμού από τους Έλληνες επισκέπτες.
Παράλληλα δίνεται βαρύτητα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε οι επισκέπτες που ήδη επισκέπτονται τη Σκόπελο, να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις και να τη διαφημίζουν ως θελκτικό προορισμό (mouth to mouth ), στη διεύρυνση του αγοραστικού κοινού από χώρες και target groups που αποτελούν νέες αγορές για τη Σκόπελο. Ταυτόχρονος στόχος είναι η επέκταση του αγοραστικού κοινού της Σκοπέλου από τις χώρες που ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα.
            Για το 2014 και δεδομένου του περιορισμένου προϋπολογισμού του Δήμου Σκοπέλου, θα επιδιωχθεί μεταξύ άλλων η φυσική παρουσία του νησιού σε αγορές που έχουν ήδη προσεγγισθεί στο παρελθόν και υπάρχουν ήδη απτά αποτελέσματα. Η παρουσία του νησιού στο εξωτερικό, συνίσταται στη συμμετοχή σε εκθέσεις που συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα άτομο από το Δήμο και το ανάλογο πληροφοριακό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, για τις ομορφιές του νησιού. Βαρύτητα θα δοθεί επίσης στη σύναψη συμφωνιών με διακεκριμένους tour operators ή με εξειδικευμένες εταιρείες, που προωθούν τουριστικά την Ελλάδα, για τη διανομή υλικού και διάχυση θετικών πληροφοριών για το νησί, αλλά και την προώθηση με κάθε δυνατό τρόπο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει το νησί.
            Ο Δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη αξιοποίησης των συμπερασμάτων της μελέτης που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το δάσος της Σκοπέλου, την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του δάσους, με απώτερο στόχο την διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την προώθηση των φυσικών καλλονών του νησιού σε όσους δηλώνουν λάτρεις της φύσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το θέμα προβολή, είναι κομβικής σημασίας για την Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου, που θα επιδιώξει, στο πλαίσιο αυτό, την συνεργασία με ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που προωθούν τουριστικούς προορισμούς, τις επαφές με διακεκριμένους δημοσιογράφους, κυρίως στην Αγγλία, για δημοσίευση θετικών άρθρων για τη Σκόπελο, καθώς και τις επιλεκτικές διαφημιστικές καταχωρήσεις, σε διεθνούς κύρους έντυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger