Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Εγκατάσταση WiFi στο Ασκληπιείο Σκοπέλου

Εγκατάσταση WiFi σε μουσεία καθώς και καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκινώντας από 30 μουσεία υψηλής επισκεψιμότητας σε όλη τη χώρα, σχεδιάζεται η επέκταση του ωραρίου από τον Απρίλιο έως το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να διευκολυνθεί και ο τουρισμός των κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους -πέραν του ωραρίου- και προβλέπει ανάλογες αμοιβές υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) και των εργαζομένων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΤΑΠΑ, σχεδιάζεται η αναμόρφωση των πωλητηρίων των μουσείων με περισσότερα και βελτιωμένα προϊόντα, ακριβή αντίγραφα αρχαίων εκθεμάτων, αλλά και σύγχρονα αναμνηστικά και χρηστικά αντικείμενα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε επίσης την κα Κεφαλογιάννη για τον σχεδιασμό εγκατάστασης WiFi αρχικά στα πρώτα αυτά 30 και έπειτα σε 88 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger