Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Υδατοδρόμιο στην Αλόννησο

Υδατοδρόμιο στην Αλόννησο      Χαρτογραφήθηκε και οριοθετήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου ο χώρος όπου θα δημιουργηθούν οι χερσαίες και θαλάσσιες υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να προσεγγίζουν υδροπλάνα στο νησί.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο, η συγκεκριμένη απόφαση είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία υδατοδρόμιου, δεδομένου ότι αναμένεται στη συνέχεια η έγκριση που θα δώσει το «πράσινο φως» για τη δημοπράτησή του. Ολες οι προσπάθειες που καταβάλλονται, συγκλίνουν με την πρόθεση των ενδιαφερόμενων εταιριών να ξεκινήσουν μέσα στην χρονιά οι πτήσεις των υδροπλάνων, αφού ολοκληρωθούν προηγουμένως οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, ο χώρος που έχει οριοθετηθεί, βρίσκεται σε υπήνεμο σημείο, στη νοτιοανατολική πλευρά του λιμανιού του Πατητηρίου, το οποίο θεωρείται κατάλληλο γι’ αυτό το σκοπό. Όπως εξηγεί παράλληλα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης «οι αποφάσεις που λάβαμε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αφορούν τη χωροθέτηση του χώρου που θα δημοπρατήσουμε και τη δημοπράτηση, δηλαδή τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού, που θα γίνει με σφραγισμένες προσφορές». Οι παραπάνω αποφάσεις θα σταλούν, ακολούθως, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εγκριθούν και να οριστεί στη συνέχεια ο χρόνος της δημοπρασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν ανταποκριθεί τρεις εταιρείες, γεγονός που μαρτυρά τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο πεδίο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου εμφανίζεται αισιόδοξος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω πως μπορούμε έστω και οριακά να είμαστε έτοιμοι πριν από την έναρξη της σεζόν, και να έρθουν τα υδροπλάνα στο νησί, αν επισπεύσουμε τις διαδικασίες και δεν υπάρξουν, αντίστοιχα, χρονοβόρες διαδικασίες από τα αρμόδια Υπουργεία». Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζει ότι «η Αλόννησος θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από τα υδροπλάνα, διότι κατ’ αρχήν θα προωθηθεί ο ποιοτικός τουρισμός, γεγονός που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο νησί και παράλληλα θα εξυπηρετήσουν και τους ντόπιους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν σκεφτεί κανείς ότι η διαδρομή Αλόννησος-Πειραιάς, θα διαρκεί 40-45 λεπτά».
            Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Αλοννήσου είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την προσέγγιση και υλοποίηση του μεγάλου στόχου, τη δημιουργία, δηλαδή, υδατοδρομίων, ενώ την όλη διαδικασία, δηλαδή το κόστος δημιουργίας των υποδομών και τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, θα αναλάβει η εταιρεία που θα αναδειχθεί μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ahaa, its fastidious discussion regarding this article here at this blog,
I have read all that, so at this time me also commenting at this place.


Feel free to surf to my web blog :: Vintage Silver Cigar Boxes

Powered By Blogger