Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, αντιμνημονιακό!

«Φόρουμ προσωπικοτήτων και κινήσεων», ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ- Με ποια πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει
«Ανοιγμα» σε στελέχη τα οποία προέρχονται από την Κεντροαριστερά επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το «Φόρουμ προσωπικοτήτων και Κινήσεων» που ιδρύει η Κουμουνδούρου με αφορμή την εξειδίκευση του κυβερνητικού του προγράμματος, στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρών πολλές προσωπικότητες αλλά και βουλευτές -νυν και πρώην- που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Το φόρουμ, θα έχει επτά θεματικές ενότητες για την εξειδίκευση του προγράμματος, οι οποίες θα είναι οι... ακόλουθες, σύμφωνα με την Real News:
  • Αμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Πολιτισμική αναγέννηση
  • Δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος
  • Διαδικασίες ακύρωσης του Μνημονίου και διαχείρισης του χρέους
  • Προστασία της εργασίας και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
  • Αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης
  • Μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο εφαρμογής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας
Τις θέσεις, επεξεργάζεται η Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ κάθε παρουσίαση θα ξεκινά με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Ανοιγμα» σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα, η Real News τονίζει πως το προσεχές διάστημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί με την Αριστερή Προοπτική πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο Στέφανος Μπαγεώργος, αλλά και με τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά και Θόδωρου Παραστατίδη, οι οποίοι θα ανακοινώσουν την προσχώρηση τους στο φόρουμ.

Παράλληλα, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Λούκα Κατσέλη, ενώ ιδιαίτερης σημασίας φαίνεται πως θα είναι και η συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά. Στόχος επίσης είναι να ενταχθούν στο φόρουμ πρώην υπουργοί και βουλευτές, με την εφημερίδα να αναφέρει χαρακτηριστικά την Μιλένα Αποστολάκη και την Μαρία Θεοχάρη, αλλά και συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Που αποσκοπεί το φόρουμ


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ορίσει ως χρονικό ορίζοντα για την εξειδίκευση του προγράμματος τον Μάρτιο, καθώς υπάρχει ο φόβος να τους «προλάβουν» οι πολιτικές εξελίξεις, ενώ μετά το πέρας των διαδικασιών θα οριστεί ένα μόνιμο ηγετικό όργανο του φόρουμ, κάτι που επί της ουσίας σηματοδοτεί την κοινή κάθοδο με πλατύ μετωπικό σχήμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger