Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

AEK Οι λόγοι της κατάρρευσης

Οι λόγοι της κατάρρευσης
Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ στο κύπελλο αποτέλεσε σοκ για τον κόσμο της Ένωσης, αλλά εδώ και αρκετό καιρό φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ υπερέχει έναντι των αντιπάλων της και για το λόγο αυτό η αγωνιστική κατάρρευση στο ματς κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα αποτέλεσε "σοκ" για τους φιλάθλους. Κι όμως η ήττα και ο αποκλεισμός απ' τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ευόσμου δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αντίθετα πρόκειται για συνέχεια των τελευταίων κακών εμφανίσεων. Όπως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο υπήρχαν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έκαναν τη διαφορά και έπαιρναν από το ...χέρι την Ένωση, τον τελευταίο μήνα η απόδοση των ίδιων παικτών δεν κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και αποδείχθηκε ότι, επειδή αποτελούν "βαρόμετρο", η εμφάνισή τους επηρέασε όλη την ομάδα.
Ένας εξ αυτών είναι ο Άλεξ Ντακόλ. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, δε σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ δεν είχε καλό αγωνιστικό πρόσωπο για πέμπτο ματς στη σειρά. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι ο τρίτος σκόρερ της ΑΕΚ φέτος και ο πρώτος απ' τους Έλληνες παίκτες. Επίσης έμεινε "άσφαιρος" για τρίτο συνεχόμενο ματς.



Ο Νίκος Γεωργέας δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά για ένα ακόμα παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι η απόδοσή του επηρεάζει γενικά την ομάδα. Κι αν η παρουσία του αρχηγού παίζει ρόλο στη συνολική εμφάνιση της ΑΕΚ, ο Μιγκέλ Κορδέρο αποτελεί τον παίκτη - κλειδί της μεσαίας γραμμής. Στο ματς του Καυτανζογλείου όχι μόνο βρέθηκε μακριά απ' τον καλό του εαυτό, αλλά υπέπεσε σε πολλά λάθη, τα οποία εννοείται ότι έπαιξαν ρόλο στο "ναυάγιο" της Ένωσης.



Σε συνδυασμό με την αστοχία του Μπρέσεβιτς στο σκοράρισμα, αλλά και την κακή μέρα του Ανάκογλου, είναι απολύτως λογικό να μην υπάρχει συνοχή και αποτελεσματικότητα, έστω και απέναντι σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger