Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

13/12/2013
Αν δεν το έχουμε καταλάβει καλά, ζούμε στην εποχή του πρώτου πλεονασματικού προϋπολογισμού που ψηφίσθηκε πρόσφατα.
Οι ξένοι οίκοι μας αναβαθμίζουν και οι δανειστές μας επιβραβεύουν.
Τέτοιες εικόνες όπως αυτή, κάπου στη φτωχομάνα Νέα Ιωνία Βόλου, δεν είναι υπαρκτές!         
Είναι μια εικονική πραγματικότητα για τους συντάκτες του προϋπολογισμού.

Πολλοί θα πουν: Οι βολεμένοι… Μια τέτοια εικόνα είναι υπερβολή και η δημοσιοποίησή της εκφράζει ακραίο λαϊκισμό!
Κι όμως, 27,5% ανεργία και ιδίως στους νέους!

Λήμνος: Συγκλονιστική παράκληση του αυτόχειρα προς το Μητροπολίτη

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια που έγραψε ο αυτόχειρας από την Λήμνο και απευθύνει προς τον Μητροπολίτη του.
 
Ο 59χρονος έβαλε τέρμα στη ζωή του και προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής κρίσης.

Σουπιές καλαματιανές... Γιατί, καλέ μου καθηγητά, δεν καθόσουν να κοιτάς την Κόμη της Βερενίκης και τον Γαλαξία; Γιατί συναγελάζεσαι με την κάθε Σώτη; Γιατί ευτελίζεσαι στα γεράματα;

Δεν θέλω να σχολιάσω εκτενώς τη σύναξη των 58 ή "ελληνικής Ελιάς", όπου είχαν μαζευτεί όλα τα αρχιλαμόγια και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για το χάλι μας -μαζί με τους πελάτες τους, βεβαίως-βεβαίως.
Το έκανε πολύ καλύτερα ο σπουδαίος σκιτσογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Μιχάλης Κουντούρης προχθες: 
Απλώς αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει εκεί μέσα ο πανεπιστημιακός Γιώργος Γραμματικάκης. Γιατί,

ΚΚΕ: Αποκατάσταση του επαναστατικού του χαρακτήρα ή τροτσκιστική αυτοκαταστροφή;

του Βασίλη Λιόση
Την ώρα που σφύριξε το βαπόρι δεν έφυγε το βαπόρι. Έφυγε ο κόσμος. Τι καλά που χάσαμε τον κόσμο και δε χάσαμε το βαπόρι!
Μενέλαος  Λουντέμης
Στο τελευταίο τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ) δημοσιεύτηκε κείμενο του Πολιτικού Γραφείου (ΠΓ) της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΚΚΕ με τον τίτλο «Η πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ»[1]. Από τον τίτλο ακόμη, μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν πως το ΚΚΕ βρισκόταν για χρόνια βουτηγμένο στον οπορτουνιστικό βάλτο, ωστόσο είναι πλέον σε διαδικασία κάθαρσης αποτινάζοντας από πάνω του τη λάσπη του ταξικού συμβιβασμού. Έτσι ανακύπτουν μοιραία ορισμένα πολύ κρίσιμα ερωτήματα:

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


Του ΣΤΑΘΗ*
Είναι απορίας άξιον! Και δυσερμήνευτο. Τι έπαθε ο Φραγκίσκος (όχι της Ασίζης, αλλά ο Πάπας της αμαρτωλής Ρώμης); Στη Δαμασκό δεν πήγε - εκεί έχουν πιάσει τα γιοφύρια ισλαμοϊσλαμιστές σμπίροι της Δύσης και της Αλ Κάιντα - στη Δαμασκό λοιπόν ο Πάπας δεν πήγε, ώστε καθ’ οδόν να δει φεγγοβολιά τινά κι από Σαούλ να γίνει Πέτρος. Πώς έγινε, κι από Ιησουίτης ο Πάπας κοντεύει να μας βγει σχεδόν μαρξιστής;
Μήπως το παλαίμαχο και πολυμήχανο Βατικανό βλέπει «κάτι να έρχεται», που δεν το βλέπουμε οι υπόλοιποι, και προσαρμόζεται; Αν αποκλείσουμε τη Δευτέρα Παρουσία, η οποία, εις ό,τι αφορά τουλάχιστον την τελική κρίση των δικαίων και των αδίκων, θα μπορούσε να θεωρηθεί το ανώτατο στάδιο του Κομμουνισμού, αυτό το άλλο που έρχεται, θα πρέπει να είναι κι αυτό αναλόγως αριστερό. Αλλοιώς δεν εξηγείται γιατί ο Πάπας τα έχει βάλει με τον καπιταλισμό (που τρώει τους ανθρώπους και καταστρέφει το περιβάλλον), τα αστικά κόμματα (που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον λαό), τις πολιτικές ηγεσίες (που θυσιάζουν κατά χιλιάκις εκατόμβες τους πολίτες στον Μολώχ του πλούτου), με τον πλούτο ως άφρονα και καταστροφέα, με τις τράπεζες (που συμπεριφέρονται σαν μεραρχίες Ες Ες) με τους τόκους, τις offshore και την ακατάσχετη παραγωγή της φτώχειας.

ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Σποράδες Αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου τους Γλώσσας Σκοπέλου


Αντιδρούν στην υποβάθμιση του σχολείου τους Την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του σχολείου τους από εξαθέσιο σε τετραθέσιο, εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου. 
Οι γονείς επισημαίνουν ότι πριν την απόφαση για αναπροσαρμογή της οργανικότητας του σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν έλαβε υπόψη της τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής περιοχής.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου, έγινε εξαθέσιο πριν από μερικά χρόνια, μετά από τη συγχώνευση με το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο του Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου, με στόχο την ίδρυση ενός επαρκώς επανδρωμένου εξαθέσιου σχολείου που θα κάλυπτε τις ανάγκες των μαθητών.

Μ. Χρυσοβελώνη: Αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των ορεινών περιοχών της Μαγνησίας από την έκτακτη επιχορήγηση πετρελαίουΤον αποκλεισμό των περισσότερων ορεινών περιοχών της Μαγνησίας από την έκτακτη επιχορήγηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία ορεινών περιοχών της χώρας καταγγέλλει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Χαρακτηριστικά αναφέρει την Αναύρα και τη Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού, όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Για την επίθεση στην εισπρακτική εταιρία Σιούφα

Βιντεο από την επίθεση στην εισπρακτική εταιρία Σιούφα

Διανύουμε μια συγκυρία όπου το κράτος και τα αφεντικά έχουν εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους. Εξαθλιώνοντας τις ζωές μας και καταδικάζοντάς μας στην ανέχεια η εξουσία αποσκοπεί στον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Βιώνουμε στο πετσί μας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, απολύσεις και μειώσεις μισθών, φοροληστρική επιδρομή και στρατιωτικοποίηση της καταστολής. Σε αυτό τον κατήφορο ήρθε να προστεθεί και η αμφισβήτηση του υποτιθέμενου “ιερού” καπιταλιστικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας της κατοικίας. ¨Οταν όμως ο καπιταλισμός λέει ιδιοκτησία, αναφέρεται στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και αυτά οφείλουν να είναι στα χέρια των λίγων. Αυτό εννοούν όταν βαφτίζουν την κατοικία ως επένδυση.

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ηγουμενίτσα Παρασκευή 13/12


Αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση –ΕΕ –ΔΝΤ -φασισμό
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σας καλεί όλους σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τους αγώνες που ξέσπασαν και ξεσπούν το τελευταίο διάστημα.
Αγώνες ενάντια στην διάλυση δημόσιας παιδείας και υγείας. Αγώνες ενάντια στον φασισμό ,την επίθεση σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα .

Εξόφληση οδοιπορικών εξόδων προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Εξόφληση οδοιπορικών εξόδων προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η ενταλματοποίηση των ληξιπρόθεσμων οδοιπορικών εξόδων εσωτερικού έτους 2012 του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την άμεση τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων των οδοιπορικών προηγούμενων ετών. Έτσι μετά από την επίλυση του χρόνιου και

Πρωτοφανής καταγγελία ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών ενάντια στην Τρόικα

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων
Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και...
στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:...

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Η φωτογραφία της ημέρας…

20131213-102117.jpg
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράμμα ενός Γιωτά από το Μέτωπο

Αγαπητέ Πιτσιρίκο

Σου γράφω από το Μέτωπο της Αθήνας, και ελπίζω το γράμμα μου να σε βρει καλά εκεί στα Μετόπισθεν της επαρχίας όπου δίνεις τη σκληρή μάχη της επιβίωσης μέσα στις τάφρους των ελαιώνων και τα αμπρί των πορτοκαλεώνων. Κόντρα στους σημάντορες ανέμους που σφυρίζουν στα όρη κι έρχονται, που φυσάνε κι ανάβουνε τα πορτοκάλια (για να τα μαζεύεις μετά εσύ έτοιμα και να μας το παίζεις παλικάρι.)

«Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Τσουκαλάς

«Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Τσουκαλάς»Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο της Παρασκευής, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σταύρου Τσουκαλά από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στην Ένωση προσπαθούν να σχεδιάσουν από τώρα την ομάδα της επόμενης περιόδου εν' όψει Football League και το όνομα του μέσου των Ηπειρωτών είναι ένα από αυτά που ακούγονται.

Σκόπελος ανακοίνωση το Σκόπελος νιους θα συμμετέχει στης επόμενες δημοτικές εκλογές

δηλώστε μας απο τώρα την

Watch Lokomotiv Kuban vs Panathinaikos Live Stream - Euroleague-Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παναθηναϊκός Euroleague

ΣΚΟΠΕΛΟΣ τελευταία προειδοποίηση από εμάς και στα @@@@ πως θα....εάν ξαναγίνει από συγκεκριμένο δημόσιο υπάλληλο να παρακαλούμε πότε θα παει στην δουλειά που πληρώνετε και ειναι υποχρεωμενο και δεν εμφανίζετε στην ώρα του, και φευγι οπότε γουστάρει θα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


 
Βόλος 13/12/2013

 
Σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 10 του καταστατικού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που εδρεύει στην οδό Παύλου Μελά 43-45 και στην πόλη του Βόλου, με την επωνυμία  «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» προσκαλεί όλα τα τακτικά και επίτιμα μέλη να λάβουν μέρος στις εργασίες της Έκτακτης Γενικής συνέλευσης που θα γίνει στις  17 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:90 μ.μ. στο Τσιπουράδικο Διονύσης επί της οδού Αργοναυτών 2 στην παραλία του Βόλου που θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα, που είναι και θέματα Ημερησίας Διάταξης:

ΗΡΑΚΛΗΣ Β. - Α.Ο.ΣΚΟΠΕΛΟΥ 17-11-2013 ( Σκορ 1 - 0 ) FULL

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου