Από: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ) αποφάσισε να βγει από την χειμέρια νάρκη στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια και την οποία έχουν οδηγήσει από την μια η τυχοδιωκτική αριστερίστικη γραμμή της κομματικής περιχαράκωσης και από την άλλη η έκδηλη ανικανότητα των λιγοστών πλέον προσώπων που πλαισιώνουν την ιστορική αυτή οργάνωση.
Σημειώνουμε ότι η ΝΣΚ, ιδιαίτερα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, επέδειξε πλούσια, αξιόλογη και αγωνιστική δράση και κέρδισε την εκτίμηση πολλών Ναυτεργατών που την πλαισίωσαν, την στήριξαν και την ενίσχυσαν με την συμμετοχή και τους αγώνες τους.
Δυστυχώς με την επικράτηση των δυνάμεων του αριστερού οπορτουνισμού σταδιακά οδηγήθηκε στην ραγδαία συρρίκνωση, στην απομαζικοποίηση, στην αποδυνάμωση του ρόλου της στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενώ τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της λαθεμένης αδιέξοδης και σεχταριστικής γραμμής που εκπορεύεται από το ίδιο το κόμμα που την καθοδηγεί, έχει κατρακυλήσει στην αναξιοπιστία. Ο ρόλος της στα προβλήματα των Ναυτεργατών είναι ανύπαρκτος και πολλές φορές δείχνει ότι κυριαρχείται και από προσωπικές στρατηγικές των εναπομεινάντων στελεχών της.