Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Οι πραγματικοί εργατικοί αγώνες ήταν πάντα επιθετικοί!

30 ώρες δουλειά την εβδομάδα 900 ευρώ (καθαρά) ο κατώτατος βασικός μισθός
Ζούμε σε μια εποχή που οι εργοδότες και οι κυβερνώντες επιτίθενται και σαρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα. Ιδιαίτερα τα ασθενέστερα κομμάτια της κοινωνίας, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι, οι απλήρωτοι υφίστανται τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη φορολογική λεηλασία, την ανυπαρξία κοινωνικών παροχών. Επιπλέον, μας καλούν, για το καλό της οικονομίας, να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε υπομονή, να μην διεκδικούμε. Μας καλούν δηλαδή να πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση, την κρίση του καπιταλισμού, την κρίση ενός συστήματος που είναι ξένο και εχθρικό για εμάς τους εργάτες.
Από την άλλη, όποιος κλάδος εργαζομένων αντιδρά, όποιος κινητοποιείται, όποιος διατυπώνει διεκδικήσεις αντιμετωπίζεται με καταστολή (ΜΑΤ, δικαστικές διώξεις, επιστρατεύσεις απεργών) και με συκοφαντίες (τα ΜΜΕ παίζουν τον βρόμικο ρόλο τους). Η παρακρατική φασιστική βία είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Πρέπει να αποδεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης (και σε ένα ανελεύθερο καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης»), για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι έμποροι. Εμείς λέμε: αφού υπάρχει κρίση, να μειωθούν τα κέρδη των αφεντικών.

Σε αυτές τις συνθήκες κηρύσσουν εκτός νόμου ακόμη και τη σκέψη για διεκδικήσεις που θα βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων. Ποιος θα τολμήσει να πάει κόντρα στη νομοτέλεια των μνημονίων και των μεταρρυθμίσεων; Ποιος θα τολμήσει να θέσει σε αμφισβήτηση τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανάγκη να πιαστούν οι δείκτες; Ποιος θα τολμήσει να εκθέσει τη χώρα στους δανειστές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας; Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου και μόνο τη σκέψη του ΣΕΒ, της τρόικας, των τηλε-παραθύρων. Ας τους χαλάσουμε τη σούπα... Ας τολμήσουμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Για να μπουν σε προτεραιότητα οι εργατικές ανάγκες. Στα τσακίδια οι προτεραιότητες των καπιταλιστών, της τρικομματικής δικτατορίας, της μπατσοκρατίας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

altΤου  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΟΥΡΑ
Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έγιναν στις 31 Μάη και 1 Ιούνη του 2013, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ΕΚ της χώρας με 110.000 περίπου ψηφίσαντες, σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και συσπειρώνεται σε αυτό.
Η πρωτιά της οφείλεται κυρίως στην πτώση και διάσπαση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, η οποία είχε την πλειοψηφία μέχρι πρότινος στο ΕΚΑ, αλλά και της ΔΑΚΕ. Το γεγονός ότι καμία δύναμη δεν συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία τα προηγούμενα χρόνια, η υποταγμένη στάση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και η στάση των υπόλοιπων δυνάμεων -πού ήταν στάση εξυπηρέτησης μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων-και η ανυπαρξία ενιαιομετωπικής πολιτικής, ήταν κάποιοι από τους παράγοντες οι οποίοι έχουν οδηγήσει στην απραξία και σε τέλμα το ΕΚΑ, εδώ και αρκετά χρόνια.
Από τις πρόσφατες εκλογές όμως αναδείχθηκαν νέοι συσχετισμοί των δυνάμεων. Οι δυνάμεις πέραν των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά ακόμα και των διασπάσεών τους, έχουν πλέον την πλειοψηφία των εδρών στη νέα Διοίκηση. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να σχηματίσουν Προεδρείο στη βάση των αποφάσεων των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, και στη βάση του προγράμματος της πρώτης σε ψήφους δύναμης, πρόγραμμα το οποίο είναι επαρκές για το σκοπό αυτό και στο οποία μπορούσαν να συγκλίνουν και άλλες εργατικές δυνάμεις.

Αυτό όμως δεν έγινε με ευθύνη της ΔΑΣ του ΠΑΜΕ, το οποίο, όχι μόνο δεν κινήθηκε για τη συγκρότηση Προεδρείου, αλλά αντίθετα: δήλωσε ότι δεν συμμετέχει καν σε αυτό με τη δικαιολογία ότι «…οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν»! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσθέτουν αυθαίρετα όλες τις άλλες δυνάμεις σε ένα ενιαίο σύνολο και τις τοποθετούν απέναντι!
Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις δικές τους δηλώσεις: «…Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά αποδέχονται τη γραμμή πάλης που ακολουθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο ΕΚΑ γι' αυτό και τη στηρίζουν γιατί θεωρούν ότι σήμερα είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, αυτή η γραμμή της ρήξης και της ανατροπής.», δήλωνε ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στο ραδιόφωνο του «902».
Η μεγαλύτερη ευθύνη για την απόφαση του ΠΑΜΕ βαραίνει τον πολιτικό του φορέα, το ΚΚΕ. Και αυτό διότι το ΚΚΕ αρνείται επίμονα να βάλει μέσα στους αγώνες την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του ενιαίου εργατικού μετώπου με το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης, τσουβαλιάζοντας όλες τις κυβερνήσεις (καπιταλιστικές και εργατικές).

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

alt
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
ΠΑΝΕΛ/ΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/6) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου επιτέλους να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάμι ανέργων που μέρα με τη μέρα διογκώνεται συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που με χαρακτηριστική προθυμία η τρικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει.
Με τη διαπίστωση πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να πάρουν πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά πλήρους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που βαραίνει πλέον αφόρητα την καθημερινότητα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, αποφασίστηκε:
1. Εκφράζουμε την στήριξή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. ενάντια στην υλοποίηση της πολιτικής διάλυσης του Δημοσίου Τομέα και των απολύσεων όπου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφονται θεσμοί και ζωές εργαζομένων, θυσία στο «βαρέλι δίχως πάτο» των απαιτήσεων της τρόικα. Συμμετέχουμε, περιφρουρούμε, συντονίζουμε ενεργά τη δράση μας μέχρι την τελική κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.).
2. Καλούμε τους εργαζόμενους των σωματείων μελών των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 11.30 το πρωί.
3. Με αποφάσεις τους οι Διοικήσεις των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, να προσανατολιστούν στο κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη «πολιτικής απεργίας» με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
4. Την πραγματοποίηση νέας κοινής σύσκεψης όπου με αποφάσεις των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών θα οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκήρυξης πολιτικής απεργίας όπου θα κληθούν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.) να πάρουν θέση. Η ημερομηνία της επόμενης σύσκεψης θα καθοριστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, μετά την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου.
Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών τους!!!

Όταν οι βραζιλιάνοι παίζουν αλλιώτικη μπάλα...

Παναγιώτης Μαυροειδής
Όλο παραδοξότητες ο κόσμος στην ταραγμένη εποχή μας. Για ένα παρκάκι σε κατάσταση παρακμής μέσα στο κέντρο της Ισταμπούλ, πήρε φωτιά ολάκερη η Τουρκία. Για μια αύξηση στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων από 7 έως 20 σεντς λαμπάδιασε η έτσι και αλλιώς θερμή Βραζιλία. Και στις δύο χώρες δεν έλειψαν συνθήματα, πανό και σλόγκαν που μνημόνευαν τους αγώνες στην Ελλάδα, το κίνημα Occupy the Wall Street και τις αραβικές εξεγέρσεις.
Άλλο οι αφορμές -καμιά φορά ακόμη και πιο ταπεινές- άλλο οι βαθύτερες και πραγματικές αιτίες.
Ο Μαρξ κάπου γράφει ότι ‘’η σημαία της έναρξης μιας επανάστασης είναι τελείως διαφορετική από τη σημαία της στιγμής όπου αυτή αναγγέλλει τη νίκη της’’.

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ – ΤΕΙ για τον ξυλοδαρμό συναγωνιστών στη Θεσσαλονίκη 23-6-13

Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ, δέχτηκαν απρόκλητη δολοφονική επίθεση στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ, την ώρα που τελείωνε πάρτι που διοργάνωναν για την οικονομική ενίσχυση του φετινού τους κάμπινγκ.
Μια συμμορία από λούμπεν στοιχεία, με εμφανή τα σημάδια της επήρειας ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, επιτέθηκε στα μέλη μας και σε φίλους που βοηθούσαν στην διοργάνωση του πάρτι. Επί μισή ώρα παλεύαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντι σε γροθιές, κλοτσιές, κυνηγητό και ξυλοδαρμό του τύπου «πέντε εναντίον ενός». Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί συναγωνιστές μας και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πόλης με μώλωπες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα.
Τα φαινόμενα χρήσης τοξικών ουσιών, γηπεδισμού και δολοφονικής μανίας που ξεσπά σε τυφλές κατευθύνσεις είναι πλέον καθημερινότητα για μια νεολαία που «νοσεί». Εκφράζονται με κάθε ευκαιρία, ακριβώς γιατί είναι η σαπίλα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που τα αναπαράγει. Δεν

Δολοφονική επίθεση σε μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΘ Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ.
Πιο συγκεκριμένα σε πάρτυ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ- ΤΕΙ και ενώ οι συναγωνιστές που είχαν απομείνει μάζευαν τα πράγματα, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση συμμορίας τριάντα περίπου ατόμων, που ανάμεσά τους βρίσκονταν και άτομα που η ηλικία τους δεν δικαιολογούσε την παρουσία τους σε φοιτητικό πάρτυ.
Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πάνω από δέκα συναγωνιστών και συναγωνιστριών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.
Ταυτόχρονα η συμμορία αυτή δεν «παρέλειψε» να ληστέψει και όσα χρήματα μπόρεσε και να καταστρέψει τα συστήματα ήχου και ένα αυτοκίνητο.

Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή.η Εύη Χριστοφιλοπούλου.στη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Kaler-Khristophilopoulou.jpg
Δεν πιστεύουμε να χρειάζονται πλεον εγκρίσεις τα βιβλία Ιστορίας από το ΚΙΣ αφού θα έχουμε υφυπουργό (Α)Παιδείας την Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή.
Η γνωστή – κατά ΠΑΣΟΚ – Εύη Χριστοφιλοπούλου, ονομάζεται Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή.
Σε πολλούς ιστότοπους μπαίνει ένα ερώτημα: Γιατί η συντρόφισσα έχει «απαρνηθεί»-απαλείψει το πατρικό της όνομα;
Αναζητήσαμε την αλήθεια και πραγματικά στην ιστοσελίδα της στο ΠΑΣΟΚ, η συντρόφισσα αποκρύπτει το πατρικό της όνομα.
Δεν το κατανοούμε!
Κι όμως, σύμφωνα με τους νόμους της πατρίδας μας, ειδικότερα το 1983 θεσπίζονται από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου οι μεγάλες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, η γυναίκες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κρατούν το πατρικό τους όνομα.
Δεν κατανοούμε εκ νέου την απόκρυψη, ή πιθανή απαίτηση αλλαγής του πατρικού επωνύμου με δικαστική απόφαση.

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ. ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ

drapetes trikala
20:13 Ο ατυνομικός κλοιός κλείνει ασφυκτικά γύρω από τους φονιάδες-δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Μικρή ομάδα απ'αυτούς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκοπεί σε χωριό της περιοχής Άνω Σεργούλα του δήμου Δωρίδας και συγκεκριμένα στο χωριό Παλιοχωράκι.
19:02 Έρχονται νέες ενισχύσεις σε λίγη ώρα για να αποκλειστούν περισσότερα σημεία στην ορεινή Ναυπακτία και Δωρίδα .Θέμα ωρών η ειδική επέμβαση.
Από το πρωί το nafpaktianews έχει μεταδώσει πληροφορίες τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώνει επίσημα η αστυομία. Οφείλουμε να παρακολουθήσουμε το θέμα κρατώντας όλες τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

Πολύ πιο ασταθής είναι πλέον η κυβέρνηση Σαμαρά...


Του Γ. Δελαστίκ
Πολύ πιο ασταθής είναι πλέον η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την απόσυρση εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ των υπουργών και υφυπουργών που είχε προτείνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και είχαν συμπεριληφθεί στην κυβερνητική σύνθεση. Η κοινοβουλευτική της στήριξη είναι οριακή. Το μόνο για το οποίο μπορεί να είναι σίγουρος πια ο πρωθυπουργός είναι ότι τουλάχιστον 175 βουλευτές (όλοι δηλαδή όσοι εκλέχτηκαν με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ανεξαρτήτως αν κάποιοι έχουν φύγει από τα κόμματα αυτά) δεν θέλουν με τίποτα πρόωρες εκλογές. Ο λόγος είναι απλούστατος: φοβούνται μήπως δεν επανεκλεγούν πολλοί από αυτούς. Κανένας άλλος λόγος δεν τους ωθεί σε αυτή τη στάση. Μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.
Επίδειξη πυγμής αποπειράθηκε να κάνει ο...

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Σήμερα είναι Κυριακή, 23 Ιουνίου. Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια στις 23 Ιουνίου 1996, πάλι ημέρα Κυριακή, έφυγε από την ζωή ο προστάτης των φτωχών και των αποκλεισμένων, ο υπερασπιστής των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φύγει από την ζωή. Σ’ όλη την χώρα οι μη προνομιούχοι δάκρυσαν. Κατάλαβαν οι περισσότεροι ότι τα καλά τα χρόνια είχαν τελειώσει. Βάσανα, εξευτελισμοί και πίκρες ερχόντουσαν για την φτωχολογιά.

Μαθαν οτι ''ανασχηματιζομαστε''...πλακωσαν κι οι Μιχαληδες

Σκυλόψαρο 2,5 μέτρων πιάστηκε ανοιχτά της

Φωτογραφία για Σκυλόψαρο 2,5 μέτρων πιάστηκε ανοιχτά της Φοινικούντας!
Ένα σκυλόψαρο μήκους περίπου 2,5 μέτρων και βάρους 140 κιλών αλιεύτηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φοινικούντας ...(10 μίλια από τη Φοινικούντα κοντά στη Νήσο Σχίζα).

Το ψάρι πιάστηκε στα δίχτυα του καπετάν Σωτήρη Φάσσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο είδος ψαριού τρέφεται αποκλειστικά με ψάρια, είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, βρίσκεται σε πολύ βαθιά νερά, ενώ όπως μας επεσήμαναν οι ειδικοί το κρέας του είναι ιδιαίτερα νόστιμο.

filiatranet.blogspot.gr

Στάη: Tο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη κουταμάρα

Φωτογραφία για Στάη: Tο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η απόλυτη κουταμάρα
"Σοκ". Αυτή είναι η πρώτη λέξη που ανέφερε η Έλλη Στάη, ερωτηθείσα για τα όσα έζησε τη βραδιά της 11ης Ιουνίου, όταν ξαφνικά στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης έπεσε μαύρο.

"Αυτό το οποίο δημιούργησε όλη την ένταση του παρατεινόμενου σοκ και των αντιδράσεων δεν ήταν η απόφαση και η πρόθεση να γίνει εξυγίανση, αναδιάρθρωση με περικοπές. Αυτό που μπορεί να σε τρελάνει είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο", δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα” η δημοσιογράφος.

Και εξηγεί: "Πρώτον, αποφασίστηκε να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός, πετώντας στον κουβά όλους τους εργαζομένους, καλούς, κακούς, νέους, μεγαλύτερους, όλους, συλλήβδην. Δεύτερον, ήταν ο τρόπος του ξαφνικού ‘μαύρου’. Δεν το περίμενα ούτε την ώρα που ήμασταν στον αέρα. Όταν άκουσα ότι θα διακοπεί το πρόγραμμα, φαντάστηκα το live πρόγραμμα. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σήμερα στην Ελλάδα, την Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ότι θα κατεβάσει… μπαμ ένα ‘μαύρο’”, τονίζει η Έλλη Στάη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η διαφαινόμενη νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι κυβέρνηση μειοψηφίας


"Η διαφαινόμενη νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι και εάν προσπαθούν να πουν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής στα ΜΜΕ, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας στον λαό, φθαρμένη, με βαθιά ρήγματα, μια κυβέρνηση σε κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την ΕΡΤ η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α), για να συμπληρώσει: "Στέλνουμε μήνυμα στον Σόιμπλε τον στυγνό εκπρόσωπο των πολυεθνικών και των τοκογλύφων, της ΕΕ και του γερμανικού ιμπεριαλισμού ότι είναι ανεπιθύμητος".
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:
"Ο τεράστιος κλονισμός της κυβέρνησης Σαμαρά, τα ρήγματα στο εσωτερικό της, η έξοδος ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους, φανερώνουν το βάθος και την ένταση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που οξύνεται στο έπακρο από την άθλια μνημονιακή πολιτική τους, αλλά, πάνω από όλα, δείχνουν την ικανότητα του εργαζόμενου λαού να σφραγίζει καταλυτικά τις εξελίξεις, όπως φάνηκε στην εντυπωσιακή επιστροφή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο και μέσα από τις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Έφυγε ο Δημήτρης Καραθανάσης

Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη, ο Δημήτρης Καραθανάσης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Τρικάλων και παράγοντας του αθλητισμού στη Σκόπελο.
Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Ο. Σκοπέλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου και μέλος της τωρινής διοίκησης.
Ο Δημήτρης ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΣ, αλλά δεν πρόλαβε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα τομέα που τόσο πολύ αγαπούσε.
Υπηρέτησε στο λιμεναρχείο Σκοπέλου.
Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Ουρανία και τα παιδιά του.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS Διεθνές ενδιαφέρον για τα νησιά Πολυσέλιδα αφιερώματα στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων

Διεθνές ενδιαφέρον για τα νησιάΠολυσέλιδα αφιερώματα στις ομορφιές των Βορείων  Σποράδων
Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια σκιαγραφούνται οι ομορφιές των νησιών των Βορείων Σποράδων από τα διεθνή μέσα, με πολυσέλιδα αφιερώματα, που διανθίζονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εκθειάζουν τις φυσικές καλλονές της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Παράλληλα όμως, διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στα νησιά, προκειμένου να καταγράψουν το ιδιαίτερο χρώμα, την αρχιτεκτονική, τα ήθη, τα έθιμα και τις γεύσεις που δίνουν το τοπικό γαστρονομικό στίγμα.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το ολοσέλιδο αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε μεγάλης κυκλοφορίας Αυστριακή εφημερίδα, προτρέποντας ουσιαστικά τους Αυστριακούς να επιλέξουν τον νησιωτικό πλούτο της περιοχής μας για τις θερινές τους διακοπές. Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, το οποίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος αποτελούν «ό,τι πιο πράσινο έχει να προσφέρει η Ελλάδα».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ – ΟΡΙΣΤΙΚΟΝ..!!!!‏

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
apagorevetai-i-syllogi-votanon-stin-rodo-oristikon.jpg
Γιατί ὄχι; Δέν τούς περιμέναμε; Ἤ μήπως μᾶς ξαφνιάζει;
Στὴν Ῥόδο πάντως ξεκίνησε…
Βέβαια, ἐξ ὅσων ἀντιλαμβάνομαι, οἱ περιορισμοί, γιὰ τὴν ὥρα, ἀφοροῦν στὴν μείωσι καὶ τὸν ἔλεγχο τῶν φουκαράδων ποὺ πασχίζουν νὰ ἐξοικονομήσουν ἕνα πιάτο τροφῆς… Φορολογικὰ κίνητρα… Οἰκονομικοὶ λόγοι… Ἐπίσημος δικαιολογία, ἐξ ὅσων φαντάζομαι πάντα.
Ἀλλά, τί λέγαμε ἐδῶ καί χρόνια; Θά μᾶς τά ἀπαγορεύσουν τά βοτάνια ἤ ὄχι;
Αστυνομική διάταξη για τη ρίγανη…
Αστυνομική διάταξη για την αλισφακιά, την ρίγανη, την κάππαρη, το θυμάρι και άλλα αρωματικά φυτά, εκδόθηκε από το δασαρχείο Δωδεκανήσου! Σύμφωνα με την διάταξη, οι κάτοικοι των νησιών μας μπορούν να μαζεύουν αυτά τα φυτά, μόνο για δική τους χρήση.
Για εμπορικούς λόγους, επιτρέπεται μόνο μετά από έγγραφη άδεια της διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.
Η ίδια διάταξη προβλέπει ότι οι κάτοικοι των νησιών μας επιτρέπεται να μαζεύουν μέχρι δύο κιλά μανιτάρια ενώ για την μεταφορά φυλλοχώματος από τα δάση, απαιτείται πρώτα άδεια.
Ειδικότερα, στην απόφαση του δασαρχείου αναφέρονται τα εξής:
«Ι. Απαγορεύουμε
α) Την εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου ή πόας, από δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις καθώς και από δημόσιες χορτολιβαδικές-βραχώδεις εκτάσεις, χωρίς την
προηγούμενη άδεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα είδη που αναφέρονται στην παρακάτω παρ. ΙΙ της παρούσας, με τους όρους αυτής.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, Η ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

altΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΟΧΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟ
Ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας μοιάζει να έχει, ήδη, λησμονηθεί  και οδεύει άρον-άρον προς αυτοδιάλυση με ένα διαρκές Συνέδριο που θα γίνει στο ημίφως, πρίν ανοίξει η αυλαία του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ο Συνασπισμός, όμως, υπήρξε η μεγάλη μήτρα που κράτησε ζωντανή τη δυνατότητα μιας διαφορετικής Αριστεράς, η οποία θα κινείται πέρα από το δογματικό κομμουνισμό, χωρίς να χάνει αλλά να ενισχύει τα ριζοσπαστικά, ανατρεπτικά και αντισυστημικά χαρακτηριστικά της. Όπως ο Συνασπισμός υπήρξε η μεγάλη μήτρα που κυοφόρησε το ενωτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στον τελευταίο την ευκαιρία να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση.
Όσο και αν ξορκίζουν κάποιοι τις τάσεις και τις λίστες, τα παραπάνω επιτεύγματα του ΣΥΝ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα με το ρόλο, τις θέσεις και τη δράση του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, το οποίο «επέβαλλε» ένα νέο πρωτότυπο και βαθιά δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας σε ένα αριστερό κόμμα, χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξεις και διασπάσεις αλλά αντιθέτως να ενισχύει την ουσιαστική ενότητα του Κόμματος και τη συνεχή ριζοσπαστικοποίηση του.
Παραθέτουμε ως προς αυτά, την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα απάντηση που έδωσε στην «Εποχή» της Κυριακής (23/6), σε μια ευρύτερη και επίκαιρη συνέντευξή του στον Παύλο Κλαυδιανό, ο αρμοδιότερος ίσως να μιλήσει γι’ αυτά, ηγετικό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη σχετική ερώτηση του Παύλου Κλαυδιανού για το κλείσιμο του κύκλου του Συνασπισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοκρατία


Γρηγοριάδης Κώστας
«Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας! Σε τούτο εδώ τον τόπο τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ολα τα κατέκτησε ο λαός μας με αγώνες και αίμα. Σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Δεκέμβρη του '44, ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά. Σε τούτη εδώ την πλατεία τον Ιούλη του '65 ο λαός μας αντιστάθηκε στο Παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία. Τον Ιούλη του '74 διεκδίκησε τη Μεταπολίτευση. Τον Οκτώβριο του '81 πανηγύρισε την αλλαγή»... Το απόσπασμα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Σύνταγμα, την περασμένη Δευτέρα.Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ως πρόταγμα για το λαό το ζήτημα της «δημοκρατίας». Δεν το σήκωσε τώρα ξαφνικά με την υπόθεση της κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου, με άμεση εφαρμογή στην ΕΡΤ. Είχε από πριν ως κεντρικό του σύνθημα την υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στη ΝΔ, την οποία άλλοτε χαρακτηρίζει «ακροδεξιά», άλλοτε καταγγέλλει ότι οδηγεί στην «εκτροπή», ότι «παρανομεί».
Πασχίζει να πείσει εργατικές, λαϊκές δυνάμεις ότι η αιτία της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι η ανάγκη του κεφαλαίου να ξεπεράσει την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε όφελός του, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των δημόσιων ελλειμμάτων και του χρέους που οξύνει και

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ & ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ Το μέγα γεγονός της Εκκλησίας στην εποχή της μοναξιάς

Την Πεντηκοστή γιορτάζουμε το γεγονός της Εκκλησίας, αλλά η εποχή μας δεν μπορεί εύκολα να γιορτάσει το γεγονός της Εκκλησίας, γιατί είναι μια έντονα αντιεκκλησιαστική εποχή, όχι γιατί επικρίνονται, διαβάλλονται, διασύρονται ή συκοφαντούνται συχνά εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής διοι­κήσεως, αλλά επειδή η φύση του πολιτισμού που κυριαρχεί σήμερα είναι αντιεκκλησιαστική. Η εποχή μας είναι μια εποχή ατομιστική και ανταγωνιστική, είναι μια εποχή που ενθαρρύνει τον ανθρώπινο ναρκισσισμό και σαν συνέπεια καλλιεργεί τις προϋποθέσεις για την αποκοπή του ανθρώπου από τους άλλους και την απομόνωσή του.
Η εκκλησιαστικότητα αντίθετα είναι αντανάκλαση της τριαδικότητας του Θεού, που σαν Θεός αγάπης δεν μπορούσε αν και είναι ένας να είναι μοναδικός, γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να αγαπάει κάποιον άλλο. Έτσι ο Θεός ήταν απαραίτητο να είναι μια κοινότητα, μια κοινωνία που τα πρόσωπα που την αποτελούν να τα μοιράζονται όλα, να τα έχουν όλα κοινά εκτός από την ταυτότητά τους, την υποστατικότητά τους. Γιατί αν είχαν και την ταυτότητα ή την υποστατικότητά κοινή δεν θα ήταν κοινότητα, αλλά μοναδικότητα και επομένως ο Θεός δεν θα μπορούσε να είναι Θεός αγάπης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου