Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Εμπρός για την Σκόπελο Ξεκινά το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2013- 2014, συνολικής δαπάνης 5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε στο υπουργείο Τουρισμού, η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όπως τόνισε η υπουργός στις δηλώσεις της, το πρόγραμμα αφορά 72.000 δικαιούχους και στην υλοποίησή του συμμετέχει και ο ΕΟΤ. Διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014.
Ειδικότερα, θα αναπτυχθεί σε δυο χρονικές περιόδους, η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων, όπως τόνισε η υπουργός.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η πιο μεγάλη πανσέληνος του 2013


Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα που σηματοδοτούν επίσημα την έλευση του καλοκαιριού αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η Παρασκευή θα είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ενώ την Κυριακή θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2013.
Την Παρασκευή είναι το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης το καλοκαίρι (και στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας) ξεκινά επίσημα στις 1:04 π.μ. την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο βόρειος άξονας της Γης είναι ελαφρά στραμμένος προς τον ήλιο, έτσι ώστε το βόρειο ημισφαίριο να εκτίθεται πιο άμεσα στο ηλιακό φως και να βιώνει υψηλότερες θερμοκρασίες.
Αντίθετα, οι περιοχές νότια του ισημερινού βρίσκονται μακριά από τον ήλιο, το φως του οποίου χάνεται, δημιουργώντας ψυχρότερες θερμοκρασίες. Μάλιστα λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στο Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, δηλαδή η 21η Ιουνίου, είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.

Πέθανε 45χρονος αστυνομικός σε χειρουργείο

alt
Τη ζωή του έχασε σήμερα το μεσημέρι ένας 45χρονος Λαρισαίος αστυνομικός μετά από επέμβαση στομάχου που έκανε σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του αλλά και τους συναδέλφους του.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Λάμπρο Ριζογιάννη ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Μεταγωγών.
Τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται ενώ να σημειωθεί ότι ο άτυχος αστυνομικός ήταν διαζευγμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ. ΛΗΘΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

ΣΤΩΝ ΨΑΡΩΝ ΤΗΝ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ
psara

Στις 20 Ιουνίου 1824, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος κατέλαβε τα Ψαρά και προχώρησε σε ολοκληρωτική σφαγη των κατοίκων τους.

«Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
πούχαν μείνει στην έρημη γη»

O Βάσος Λυσσαρίδης στην Αθήνα! Ο τελευταίος σοσιαλιστής ηγέτης του Ελληνισμού, ο ηγέτης που δεν προσχώρησε στον νεοφιλελευθερισμό στο Φεστιβάλ Resistance, το Σάββατο 22 Ιούνη…

Σάββατο 22/6: Εκδήλωση για τον «Νότο» με τον Βάσο Λυσσαρίδη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ καλούν τους πολίτες κι εκπροσώπους φορέων της πόλης μας σε ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, αύριο (Πέμπτη 20/06) στις 20.30 το βράδυ, με θέμα: προτάσεις για σειρά θεματικών εκπομπών, διοργάνωση εκδηλώσεων και προγραμματισμός ενεργειών προς την κατεύθυνση περαιτέρω ανοίγματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην τοπική κοινωνία.
Γιατί η Ελληνική Ραδιοφωνία είναι και δικό Σας κτήμα! Κι εμείς δικοί Σας  “υπηρέτες”.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

Η μιζέρια πέθανε. Ζήτω η μιζέρια;

Στη συγκυρία αυτή, μετράει το εδώ και τώρα. Όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά το κάνοντας και βλέποντας. Ερχόμαστε από καναπέδες, απεργίες, φόβους, κινήματα, παθητικότητα, εξεγέρσεις, αμηχανία. Δε σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά νιώθουμε το ίδιο πράγμα: ότι μόνο με τη δική μας δράση θα μπορέσουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να ανακτήσουμε τον έλεγχο των πραγμάτων.

Πες τα ρε Ambrose! (γιατί η αριστερά -δυστυχώς- κοιμάται)

http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/06/ambrose.html

Σήμερα είχαμε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Bernanke (του προέδρου της FED δηλαδή), την οποία περίμεναν πως και πως οι επενδυτές, προκειμένου να μάθουν αν η Αμερική θα συνεχίσει να τυπώνει δολάρια για χατήρι τους ή όχι.

Αν είχα χρόνο, θα είχα γράψει και κάτι νωρίτερα, αλλά τέλος πάντων είπα πριν πάω για ύπνο να γράψω κάτι για το θέμα, μιας και ξέρω ότι για ακόμα μια φορά η αριστερά δε θα ασχοληθεί καν, διότι όχι μόνο δεν ξέρει, αλλά και δε θέλει να μάθει. Κι όμως, το θέμα είναι σημαντικό και αφορά τους πάντες, άλλο αν δεν το καταλαβαίνουν (και δεν έχουν και κανέναν να τους βοηθήσει να το καταλάβουν - έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμα και ο Ambrose Evans-Pritchard της συντηρητικής Telegrpah να μιλάει για μονοπώλια, για το "τέλος της ελεύθερης αγοράς", για τον έλεγχο του 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ από 4-5 κεντρικές τράπεζες των μεγάλων κρατών, και την ίδια ώρα η αριστερά να μην νοιώθει καν την στοιχειώδη περιέργεια να ψάξει το θέμα και να γράψει 2 αράδες κείμενο. Τέλος πάντων, όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας, όπως πχ βρήκαμε μπροστά μας τα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ το 2008, αλλά προφανώς όπως τότε, έτσι και τώρα οι περισσότεροι θα πιαστούν εντελώς "αδιάβαστοι" και απροετοίμαστοι και θα σαρωθούν εύκολα από τον υπερπληθωρισμό του δολαρίου).

O Τζήμερος άστραψε και βρόντηξε: Γιατί δεν έγινες παπάς, μπάρμπα-Φώτη Κουβέλη;

Μάλλον αφορμή ψάχνει ο Κουβέλης. Μια ζωή πέρασε λέγοντας ευχές. Τώρα πρέπει να παίρνει κι αποφάσεις, δεν έχει την τεχνογνωσία. Η αριστερά, είτε κατακκόκινη είτε ροζουλί είτε εντελώς ξεβαμμένη σαν τη ΔΗΜΑΡ, έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: απεχθάνεται τις ευθύνες, γράφει ο Θάνος Τζήμερος, σε ένα εξαιρετικά επιθετικό άρθρο.
Εκεί, στην φαντασιακή σου θέσμιση, μπάρμπα - Φώτη δεν υπάρχουν μισθοί, προϋπολογισμοί, ελλείμματα, φόροι. Υπάρχουν αφηρημένες όμορφες έννοιες: ισότητα, σοσιαλισμός, "ανθρώπινο πρόσωπο" αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, αγαπάτε αλλήλους, ειρήνη υμίν... Γιατί δεν έγινες παπάς; Μια χαρά θα...

Η εξουσία τους κρατάει ενωμένους

Η συγκυβέρνηση του τρίο ξεφτίλα καταρρέει υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον προπαγανδιστικό φερετζέ του success story. Καθώς, όμως, πασχίζει να καθυστερήσει την κατάρρευση και να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία, η οποία εξασφαλίζει άφθονο «μέλι» για τους κομματικούς μηχανισμούς των τριών, η συγκυβέρνηση σωριάζει σε ερείπια ό,τι απέμεινε από κοινωνικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις εξελίξεις του τελευταίου δεκαπενθήμερου, που πολιτογραφήθηκαν ως «κρίση της ΕΡΤ». Το τρίο ξεφτίλα, μέσα από επώδυνες για το ίδιο διαδικασίες παζαριών, οδηγείται προς έναν καινούργιο συμβιβασμό για τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας, αφήνοντας πίσω του τα ερείπια της ΕΡΤ και τα «πτώματα» 2.656 εργαζόμενων που απολύθηκαν με μια υπογραφή.

Διαβάστε στην "ΚΟΝΤΡΑ" που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 21 Ιουνίου

Δικά μας και δικά τους

Αν οι μαζικές απολύσεις είναι μείζον ζήτημα για το σύνολο της εργατικής τάξης, η καταθλιπτική ιδεολογική κυριαρχία του ταξικού αντίπαλου, που μπορεί και εμφανίζεται με χίλια πρόσωπα, με αποτέλεσμα να μπορεί να δρα ως πέμπτη φάλαγγα μέσα στους αγώνες, αποτελεί μέγιστο ζήτημα, που αφορά το παρόν και το μέλλον…
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ TΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

   ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ TΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
AΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4 ΙΟΥΝΗ  

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ....Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον καπιταλιστικό κόσμο: (και) η Βραζιλία στις φλόγες̷

μετάφραση (από τα ιταλικά) και αναδημοσίευση μιας σύντομης ενημέρωσης-ανάλυσης που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιούνη στο www.infoaut.org
Τις τελευταίες 15 μέρες στη Βραζιλία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους διάφορων πόλεων ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των δημόσιων τοπικών συγκοινωνιών. Οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις χαρακτηριστήκαν από μια αποφασιστικότητα και μια συγκρουσιακότητα που έδωσαν ζωή σε βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες απαντήθηκαν με σκληρή καταστολή. Στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών προστέθηκε και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από την  πλευρά της κυβέρνησης για την προετοιμασία του Confederation Cup, που αποτελεί πρελούδιο του Μουντιάλ του 2014 και του ασυγκράτητου άξονα των λεγόμενων Brics (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Ένα γεγονός που οδήγησε σε έξωση χιλιάδες βραζιλιάνους, στην κατεδάφιση ολόκληρων περιοχών της πόλης και μια κερδοσκοπία χωρίς όρια.

Κανένας στρατός δεν θα σταματήσει την οργή των καταπιεσμένων

Παρασκευή 21/6, 9.45 πμ η δίκη του Γιάννη Δαμουλή

Ασχέτως αποτελέσματος της δίκης, αυτές οι διώξεις μας δυναμώνουν. Έτσι και στο χθεσινό αυτόφωρο που αναβλήθηκε δεκάδες συναγωνιστές ήρθαν σε ένδειξη αλληλεγγύης όπως κάνουμε σε κάθε στοχευμένη δίωξη ενάντια στο κίνημα μας αλλά και σε άλλους αγωνιστές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη μας Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Κείμενο του σ. Γιάννη
Την Τρίτη 18/06/2013 βγαίνοντας από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος είδα τον ελεγκτή Γαλανόπουλο Κωνσταντίνο να μιλάει έντονα σε μια κοπέλα και να της ζητάει την ταυτότητα της.
Πλησίασα και διαπίστωσα ότι η κοπέλα που ήταν φοιτήτρια είχε μισό εισιτήριο αλλά δεν είχε το πάσο μαζί της που να αποδεικνύει την φοιτητική της ιδιότητα.

ΜSCI: Υποβάθμιση της Ελλάδας από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά

περασε στα ψιλά. Λίγες ώρες πρίν η κυβέρνηση είχε κατεβάσει τους διακοπτες στην ερτ.η Ελλάδα πλεον δεν αποτελεί μέρος του πρωτου κόσμου ( ναι βεβαια το ειχαμε υποπτευτει αλλα είναι αλλο πράγμα να στο λένε και επίσημα). Στην ουσία είναι στο ίδιο επίπεδο με την Λιβερία, το Μπελίζε, το Λάος κλπ. Σε κανα δύο χρόνια το εθνικό προιόν θα είναι λιγότερο απο καμια 30 δίς όσο ήταν στην κατοχή δηλ και οι μισθοί θα γυροβολάμε στα 100 -150.  Για όλα αυτα κουβεντα βεβαια.                                                                                                                                                                                                                                                                    "Ως το «πιο πρόσφατο βήμα προς τα πίσω για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει η Wall Street Journal την απόφασή της να υποβαθμίσει τη χώρα μας από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά.
 
Η απόφαση της MSCI, παρόχου των χρηματιστηριακών δεικτών και αναλύσεων για κινδύνους χαρτοφυλακίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η WSJ είναι η πρώτη φορα που ο πάροχος υποβιβάζει μια χώρα από την κατηγορία της «αναπτυγμένης» σε εκείνη της «αναδυόμενης αγοράς» από την δημιουργία του δείκτη, το 1987.

Έγγραφο πρόσληψης του Σίμου Κεδίκογλου στην ΕΡΤ

.

ΣΟΥΠΕΡΤΜΑΝ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Μη χάσετε το Δρόμο της Αριστεράς που εκτάκτως κυκλοφορεί την Παρασκευή
Μη χάσετε το Δρόμο της Αριστεράς που εκτάκτως κυκλοφορεί την Παρασκευή
Μεταξύ πολλών άλλων διαβάστε (ή ακούστε εδώ)
Καταρρέει η τρικομματική κυβέρνηση με τους εταίρους της να εμπαίζουν το λαό επιχειρώντας μέρα τη μέρα να κερδίσουν χρόνο
Τα αδιέξοδα της χώρας, η στήριξη Μέρκελ στον επιτετραμμένο Σαμαρά και ο ρόλος του αμερικανικού παράγοντα
Το μαύρο στην ΕΡΤ, μαύρο στη χώρα και τη δημοκρατία.
Για το πραξικόπημα της κυβέρνησης μεταξύ άλλων γράφουν οι Δημήτρης Μπελαντής, Βέρα Δαμόφλη, Έλενα Πατρικίου και Στράτος Γεωργούλας
Πώς και γιατί οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί θα κρίνουν το ξεπούλημα των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Για τη συγκυρία επίσης γράφουν οι:

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου από τον ΕΦΕΤ

Την πρωτοβουλία συντονισμού των αρμοδίων Αρχών για την υλοποίηση ενός εστιασμένου προγράμματος ελέγχων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης αναλαμβάνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη συνέπεια στην τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με ειδική οδηγία, οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των καλλικρατικών περιφερειών, θα αναπτύξουν προγράμματα ελέγχων

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ : ’’Επιτακτική η ανάγκη άμεσης πρόσληψης ογκολόγου στο Νοσοκομείο του Βόλου’’

Την αναγκαιότητα να προσληφθεί άμεσα δεύτερος ιατρός ογκολόγος στο Νοσοκομείο του Βόλου, επισημαίνει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν εξακόσιους ασθενείς είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης επέμβασης τονίζει η κα Χρυσοβελώνη . Το εν λόγω τμήμα λειτουργεί με μόλις έναν ογκολόγο ιατρό, ο οποίος λόγω του αυξημένου αριθμού περιστατικών, αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις καθημερινές απαιτήσεις των ήδη υπαρχόντων ασθενών, πόσο μάλλον

Επίσκεψη κλιμάκιου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαγνησίας και του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξανδρου Με'ι'κόπουλου σε Πτελεό και Σούρπη

Βόλος, 20-06-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη κλιμάκιου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαγνησίας και του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξανδρου Με'ι'κόπουλου σε Πτελεό και Σούρπη .
Επίσκεψη κλιμάκιου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαγνησίας καθώς και της Οργάνωσης Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 23 Ιουνίου
α)στον Πτελεό , στη πλατεία ώρα 9:30 πρωί' .
β) στη Σούρπη, στη πλατεία 11:30 το πρωί' .

Θέματα που θα συζητηθούν :
οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ,
τα περιβλήματα της περιοχής καθώς και τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων
και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα συμμετέχουν : Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Αλέξανδρος Με'ι'κόπουλος, καθώς και στελέχη του του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Μαγνησίας και της Οργάνωσης Αλμυρού .

Ενδιαφέρον από Κατάρ για τη Σκιάθο

Εντονο είναι σύμφωνα με πληροφορίες  το επενδυτικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού του Κατάρ για την Σκιάθο, την οποία επισκέφτηκε με την πολυτελή θαλαμηγό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζασίμ Αλ Θανί έχει στρέψει το βλέμμα του προς την κατεύθυνση «φιλέτων» του νησιού, σε διάφορες περιοχές όπως οι Κουκουναριές, αλλά και τα νησιά Άρκος και Τσουγκριάς, που βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου. Η είδηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Κατάρ, που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας, φθάνοντας, όπως είναι φυσικό, μέχρι το εξωτερικό.
            Το όνομα του πρωθυπουργού του Κατάρ συζητείται εντόνως στο νησί, ενώ όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, θα αποφέρει πολλά οφέλη, ενδεχόμενη επενδυτική του κίνηση, στην τοπική οικονομία. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Πρωθυπουργού του Κατάρ παραμένει στο νησί, αλλά ο ίδιος αναχώρησε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το ελικοδρόμιο που βρίσκεται πάνω στο πλωτό του παλάτι, με την προοπτική να επιστρέψει σύντομα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΗΣΥΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ Σεισμικό ρήγμα Ανατολίας: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για σεισμό 7 ρίχτερ και γνωρίζουμε ότι φτάνει μέχρι της βόρειες Σποράδες.....


 
Ανησυχητική για τους επιστήμονες η μακρά σιωπή του τμήματος του σεισμικού ρήγματος της Ανατολίας που διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη Έχοντας σιγάσει για πολύν καιρό, χωρίς να δώσει κάποια ισχυρή δόνηση, ένα μικρό τμήμα από το κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα δραστήριο στο υπόλοιπο τμήμα της Τουρκίας ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί έναν δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ρήγμα που διασχίζει τις βόρειες περιοχές της Τουρκίας και φθάνει στην Ανατολία είναι το πιο ενεργό στην Ευρώπη κι έχει προκαλέσει καταστροφικότατες δονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, ξεκινώντας από εκείνη στο Γκανός (δυτική Τουρκία) το 1912, έως τον σεισμό στο Ερζιντσάν (ανατολική Ανατολία) το 1939.

ΑΡΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΓΛΕΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
 Εσείς τι καταλάβατε από όσα είπαν οι δύο εκ των τριών εταίρων μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου; Τι ακριβώς σημαίνει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης; Τι θα γίνει με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της ΕΡΤ; Τι θα γίνει με την κόκκινη γραμμή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που απαιτούσαν στεντορεία τη φωνή να αποσυρθεί; Πού πήγαν τα απειλητικά "αν δεν" που εκτόξευαν εταίροι εναντίον εταίρων μέχρι την ώρα της συνάντησής τους;
Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Αλλιώς μπαίνουν και αλλιώς βγαίνουν από τις συσκέψεις κορυφής ο Κουβέλης κι ο Βενιζέλος. Έχει κάποια μέθοδο μετάλλαξης ο πρωθυπουργός τους; Γιατί το πανελλήνιο βλέπει να μπαίνουν στο Μαξίμου αετοί των θεσμών, ιέρακες της δημοκρατίας, τίγρεις της ΕΡΤ και να βγαίνουν από κει κότες, περιστεράκια και γατούλες. Με αποτέλεσμα να διαπορεί κανείς τι ακριβώς διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και πώς οι ήσσονες εταίροι γίνονται από στρίγγλες αρνάκια.

Τελικώς να το θυμηθείτε: Αυτό που θα μας μείνει από το μπες βγες στο Μαξίμου θα είναι ένα και μόνο: Η απόδειξη του πολιτικού ήθους και της εθνικής υπευθυνότητας που συνέχει όλους τους εταίρους αυτής της κυβέρνησης. Χάλι πιο μαύρο από το μαύρο της ΕΡΤ για όλους τους -και κρίμα σε ορισμένους που ακόμα πιστεύουν σε αριστερές παρλαπίπες και προοδευτικές πίπες. Οι τύποι είναι ανεκδιήγητοι και το μάθημά τους προς το έθνος είναι πώς παραβιάζονται δεσμεύσεις, και κόκκινες γραμμές.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΕΙ!

Του ΣΤΑΘΗ*
 Γδέρνει, προγράφει, βασανίζει, εκτελεί, παγιδεύει - όμως όλα αυτά δεν μεταδίδονται, διότι η ΕΡΤ, που ήταν πρώτη στη μετάδοση τέτοιων αιματηρών γεγονότων, τώρα δεν εκπέμπει, ή όταν εκπέμπει, δεν αναφέρεται σε τέτοια θέματα για να μη φανεί προκατειλημμένη.
Κι ενώ ανά την επικράτεια μαίνεται ο πόλεμος των συνταγματολόγων (και των οινολόγων στην περίπτωση που οι συνταγματολόγοι τα ’χουν τσούξει) για την ερμηνεία του ομοιούσιου στο ομοούσιό του ΣτΕ, η κουφάλα η Τρόικα θερίζει.
Σαν να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ο Αλάριχος, ο Αττίλας κι ο Προκρούστης, κόβουν ράβουν, λύνουν δένουν, σπάνε σφάζουν. Τόσο οι περικοπές απ’ την Υγεία, πάρε κάτω πέντ’ έξι νοσοκομεία, γράψε καμμιά σαρανταριά χιλιάδες νεκρούς στα επόμενα χρόνια λόγω έλλειψης πόρων, προσωπικού κι ελπίδας.
Κόψε απ’ την Αμυνα ακόμα 80 εκατομμύρια και σταύρωσε τα δάκτυλά σου να μη μας βάλουν κωλοδάχτυλο. Φέρε πάλι τα εφάπαξ, κόψε από  ’δώ, απόκοψε από ’κεί, κόψε ακόμα τριάντα Ευρώ από τη σύνταξη του κωλόγερου, κόψε του και τα φάρμακα, να δούμε ύστερα πώς θα ζήσει για να παίρνει αυτήν την κωλοσύνταξη. Μακελειό.
Ευτυχώς που στην κυβέρνηση συχνάζει και ο κυρ Φώτης! Ευτυχώς που τις τελευταίες τρεις μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής και τριτοκοσμικής αυτής κυβέρνησης έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. «Αν αρχίσετε τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία, θα χορέψω τον χορό του Ζαλόγγου», απειλεί ο κυρ Φώτης. «Αν βάλετε χέρι στις καταθέσεις, θα το κάνω Κούγκι», απειλεί ο Μπενύτο. («Χρύσανθε, πάρε τηλέφωνο τη Ρεπούση και ρώτα τη αν έγινε το Κούγκι», προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα ο κ. Σαμαράς) - εις μάτην!

Ποια διασημη ξενη τραγουδιστρια λατρεύει την Σκοπελο διοτη κάνει διακοπές στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σκόπελο από 6 ετών


Το απόγευμα της Παρασκευής βρεθήκαμε από νωρίς στην Τεχνόπολη για να ακούσουμε live τη Jessie Ware, τους Archive, τον John Talabot και τη Bebe.
Από πολύ νωρίς, πριν ακόμα δύσει ο ήλιος, εκατοντάδες Αθηναίοι πλυμμήρισαν την Τεχνόπολη για να απολαύσουν τις αγαπημένες τους μουσικές. Εμείς ενθουσιαστήκαμε με την Jessie Ware, η οποία όπως δήλωσε στη σκηνή λατρεύει την Ελλάδα και κάνει διακοπές στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Σκόπελο από 6 ετών.
Εκτός από τη μουσική όμως απολαύσαμε και το νέο Nescafé Espresso, τον καφέ που είναι φτιαγμένος από 100% εκλεκτούς κόκκους καφέ Arabica, στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά. Μάλιστα οι Baristi μας έμαθαν πως να απολαμβάνουμε στο σπίτι τον ιδανικό Espresso, ζεστό ή κρύο, ακολουθώντας την πιο απλή διαδικασία παρασκευής.
Δες εδώ τις φωτογραφίες:

Σε ένταση η πυρκαγιά στην Εύβοια

Συνεχίζει με ένταση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος Αργυρού, του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια, ενώ ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ έπνεαν στην περιοχή.
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται ο οικισμός Πόρτο Μπούφαλο.
 
Η ένταση των ανέμων περιορίστηκε το μεσημέρι στα 5 μποφόρ.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

Σημαντικές αλλαγές από σήμερα στο σύστημα υποβολή  δηλώσεων ΦΠΑ. Η ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων αλλάζει και η δήλωση ΦΠΑ πρέπει να κατατίθεται πλέον έως τις 20 αντί τις 26 του μηνός. Για να βάλει φρένο στο...
μαζικό φαινόμενο να μην υποβάλλουν καν δήλωση πια σχεδόν1 στους 4 υπόχρεους ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών δίνει από σήμερα σε όλους τη δυνατότητα να την υποβάλουν και να πληρώσουν άμεσα οποιοδήποτε ποσό, από μόλις 10 ευρώ τουλάχιστον. Το υπόλοιπο όμως θα το εξοφλούν σε δύο μηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 2% το μήνα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα ξεκινούν να εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις που διέπουν την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και οι οποίες προβλέπουν ότι:

1. Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος μέχρι:

α) Την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.
β) Την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Την αναστολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ ΑΕ αρχής γενομένης από τις 11 Ιουνίου 2013 προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον...
πρωθυπουργό Σύμου Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση τροποποιείται το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. οικ. 02/11.6.2013 κοινής ως εξής:

«Άρθρο 5

Ανταποδοτικό τέλος

Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»

Κόπηκε το σήμα της ΕΡΤ στο διαδίκτυο μέσω EBU


Τέλος στην εκπομπή σήματος της ΕΡΤ στο διαδίκτυο μέσω του EBU, καθώς σήμερα το πρωί κόπηκε η γραμμή μετάδοσης του προγράμματος των εργαζομένων.

Αμεσα κινήθηκαν νέες διαδικτυακές διευθύνσεις από όπου το κοινό μπορεί να παρακολουθεί το πρόγραμμα. Η εκπομπή του προγράμματος συνεχίζεται μέσω άλλων συνδέσεων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Ναύπακτο για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών ...
των φυλακών Τρικάλων.

Σήμερα το πρωί Πνίγηκε γυναίκα


To τελευταίο της μπάνιο έκανε μια

Αχ! Κου-ρε-λά-κη, Κου-ρε-λά-κη...

Αυτό, που κάθε πρωί έχω του κόσμου τις απορίες, πολύ μ' έχει κουράσει!
     Να ρωτήσω: Άνοιξε χθες η ΕΡΤ;  Όχι;
     Τότε εκείνος ο Κουρέλης ο κουρελής, το καταξεσκισμένο πολιτικό κουρέλι, γιατί πήγε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (μμμμμ..);
     Το ΠΡΩΊ δεν είχε πει ότι δεν θα πάει αν δεν ανοίξουν οι συχνότητες;
     Μήπως, (επειδή και αυτός και ο χοντρός είναι κουτοπόνηροι και παίζουν με τις λέξεις) άνοιξε κάποια άλλη, ή άλλου είδους Δημόσια τηλεόραση; Ούτε κι αυτό..

     Εν τω μεταξύ όλες αυτές τις μέρες όλο ''δημόσια τηλεόραση'' και ''δημόσια τηλεόραση''. Για ΕΡΤ δεν λένε τίποτα. Η ΕΡΤ λένε δεν υπάρχει.
     Κι αυτό που βλέπω εγώ μέρα-νύχτα στο ίντερνετ τί είναι; Το φάντασμα του νεροχύτη;
     Την καταργήσανε λέει, με Κοινή Υπουργική Απόφαση!  Ε, και;
      Κι εμείς έχουμε καταργήσει αυτούς με κοινή λαϊκή απόφαση, κι όλο μπροστά μας τους βλέπουμε!
     Κύριε Κουρέλη κουρελή, αφού πρώτα σου πω και...
μην το πάρεις ως κολακεία, ότι απ' τους τρείς είσαι ο πιό σιχαμένος, να σε ρωτήσω δυό τρία πράγματα να μου φύγουν οι απορίες:
     Στο σπίτι τους καθρέφτες τους έχεις καλύψει, ή θέλεις να βλέπεις τί φτιάχνει η Φύση στις μεγάλες της κακοκεφιές; Την γυναίκα σου και τα παιδιά σου τους κοιτάς στα μάτια;

Η εφημερίδα ΠΡΙΝ στα περίπτερα

Το Πριν δεν κυκλοφόρησε την Κυριακή 16 Ιούνη τηρώντας την απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ. 

Συγκέντρωση και Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατική φασιστική επίθεση

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση ενάντια στο γνωστό συνδικαλιστή και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νίκο Γουρλά. Συγκεκριμένα “άγνωστοι” έβαλαν φωτιά και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του τα χαράματα της 18ης Ιουνίου. Η προσπάθεια αυτή τρομοκρατήσης είναι προφανές ότι σχετίζεται με τη μαχητική δράση του Νίκου Γουρλά, τους αγώνες του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο Αθηνών, αγώνες που του στοίχησαν μια εκδικητική απόλυση (που ακυρώθηκε ύστερα από πολύμηνη κινητοποίηση και δικαστική απόφαση), τη δράση του μέσα από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την καθημερινή παρέμβασή του στα τοπικά ζητήματα των δυτικών συνοικιών, τη δράση ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες. Όμως, είναι γελασμένοι εάν πιστεύουν ότι τέτοιες επιθέσεις θα μας τρομοκρατήσουν ή θα μας κάνουν να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Κάθε άλλο, μας ατσαλώνουν και μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στα ντόπια και ξένα αφεντικά και τις φασιστικές συμμορίες.

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»- ΕΡΤ - δεν αποτελεί νίκη η απόφαση του ΣτΕ! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!Η απόφαση του ΣτΕ μπορεί τυπικά να «ακυρώνει» την απόφαση του Σαμαρά για το κλείσιμο του σήματος της ΕΡΤ αλλά ουσιαστικά του αφήνει ανοιχτό το δρόμο για να επιβάλει την πολιτική του. Οι συνδικαλιστές του χώρου και ειδικά οι συνδικαλιστές της Αριστεράς οφείλουν να πουν την αλήθεια αυτή στο κίνημα και τον κόσμο που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα της ΕΡΤ και να σχεδιάσουν χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή τη συνέχιση του «πολέμου».

***
Η απόφαση του ΣτΕ γράφει κατά λέξη:
«(…) Διατάσσουμε
Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ και
β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω ΚΥΑ).

Έχει ένα από τα πιο ωραία μπούστα της ελληνικής τηλεόρασης και είναι... φυσικό!

Είναι ξανθιά παρουσιάστρια, που φέτος μας εξέπληξε με τις αποκαλύψεις της.
Η Σάσα Σταμάτη στην Κυλλήνη για μπάνιο
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Από την Πέπη Τυλιγάδη


Το κοινό γνώρισε την Σάσα Σταμάτη από το... στόμα της που λίγο χοντροκομμένα η αλήθεια είναι, μέσα από το Πρωινό μου, έλεγε καυστικά, κυνικά και δηκτικά τη γνώμη της! Η δημοσιογράφος στις τελευταίες εκπομπές του πρωινόυ έβαλε σκοπό να ενημερώσει το κοινό ότι διαθέτει και άλλα προσόντα... σωματικά!

Η Σάσα όσο οι εκπομπές "έβγαιναν" από τις παραλία της Κυλλήνης και της Βουλιαγμένης γέμισε τις τηλεοπτικές μας οθόνες με το πληθωρικό ντεκολτέ της, που πραγματικά είναι άκρως εντυπωσιακό!
Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι είναι "κληρονομικό χάρισμα" και όχι αποτέλεσμα πλαστικής επέμβασης τότε από εμάς έχει διπλά συγχαρητήρια!

ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΚΛΟΓΕΣ;

beni-foris
Μυστικά γκάλοπ «βουλιάζουν» τους κυβερνητικούς εταίρους που «ιδρώνουν» στο πήγαινε-έλα στο Μαξίμου παίζοντας τα ρέστα τους.
Μαύρο...και στους κυβερνητικούς εταίρους «ρίχνουν» όπως φαίνεται και οι ψηφοφόροι τους. Μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούν και τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης δείχνουν ξεκάθαρα όχι μόνο την καθίζηση που έχουν υποστεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εξαιτίας της τακτικής που ακολουθούν και της στάσης τους στην συγκυβέρνηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται να μένουν ... εκτός Βουλής.
Το δεδομένο αυτό αποτελεί τον τελευταίο μήνα κοινό μυστικό σε όλα τα κομματικά επιτελεία και γι' αυτό οι τριγμοί στην συγκυβέρνηση που δημιουργήθηκαν από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους είχαν ως στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία – όχι στις απολύσεις, όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ – αλλά και στην βάση των ψηφοφόρων τους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Απόβαση του ΣΔΟΕ στα νησιά των βορείων Σποράδων το τριήμερο του Αγίου πνεύματοςΗ πρώτη απόβαση των αντρών του ΣΔΟΕ στης Σποράδες,  θα βρεθούν

Η Παγκόσμια Μέρα κατά της Παιδικής Εργασίας και οι αριθμοί της ντροπής

Της Κάλι Καρά
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Παιδικής Εργασίας (12/6) είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά στοιχεία από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO).
  • Τουλάχιστον 246 εκατομμύρια παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών εργάζονται σε όλο τον κόσμο.
  • Ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία.
  • Περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους δουλειάς ή με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά.
  • 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των 10 ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22.000 από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κόβουν το γεύμα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς!

Και φέτος θα μείνουν εκτός σταθμών δεκάδες χιλιάδες παιδιά
Το αποκαλυπτικό έγγραφο
Η συγκυβέρνηση κόβει το γεύμα από τα βρέφη και τα νήπια που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ! Αυτό ακριβώς προκύπτει από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.
Στο κείμενο της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ, που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», αναφέρεται το εξής:
«(...) Δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω γεύμα, μετακίνηση και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες και κατά συνέπεια θα βαρύνουν τις ωφελούμενες μητέρες εφόσον επιθυμούν την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών».
Ετσι, στους παιδικούς σταθμούς θα παρέχεται μόνο πρόγευμα, που σερβίρεται κατά τις 10. Οσοι γονείς θέλουν το παιδί τους να τρώει φυσιολογικά θα πρέπει να πληρώσουν... Οι γονείς θα πληρώσουν επίσης για τη μετακίνηση των παιδιών, αλλά και λοιπές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ψυχαγωγία τους. Προωθείται δηλαδή σιγά σιγά - και ήδη από πέρσι - η λογική της πληρωμής ακόμα και σε αυτούς τους σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και υποτίθεται ότι φιλοξενούν δωρεάν τα παιδιά.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 07:08, 2.8 R, 15 χλμ Νοτιοδυτικά της Σκιάθου


Καλημέρα από την Σκόπελο σε όλον τον κόσμο !!!!! Good morning from Skopelos to worldwide!!


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου