Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου

Η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου διοργανώνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 06:30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου θα γίνει τιμητική αναφορά και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο «Χαμένες πατρίδες» του Γιάννη Αικατερίνη.


Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσουν η Ράνια Διολέττα και η Φιλίτσα Βερβέρη. Επίσης θα τραγουδήσουν Μικρασιάτικα τραγούδια ο Ιωάννης Κουτούμπας η Αγγελική Μαυρογιάννη και η Αργυρώ Ζούχα.

Πιθανή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Πιθανή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αφήνει το ο
Ανοιχτό άφησε τη Δευτέρα υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Το αίτημα θα υποβληθεί αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορολογικών μέτρων, την οποία κάνει αυτή την περίοδο το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι αποτελεσματικά και ποια όχι.

ΕΣΗΕΑ: Νέα απεργία στα δημόσια ΜΜΕ από 06.00 της Τρίτης 12/2 έως 06.00 της Τετάρτης 13/2

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013.
Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».

Σενάρια... πολιτικής φαντασίας
Δημήτρης Μηλάκας
Αν, όπως συμβαίνει συνήθως, η Άγκυρα προχωρήσει σε αυτά που δημόσια έχει ανακοινώσει, τότε μέχρι το καλοκαίρι η Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στα ελληνοτουρκικά. Η έρευνα για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσιες περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο (Καστελόριζο) είναι η αναμενόμενη τουρκική κίνηση. Η ελληνική απάντηση σε πια τέτοια πιθανότητα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Αρχαία ιατρικά με κριθάρι

Από την έβδομη ακόμη χιλιετία εμφανίζονται στην ανατολική Μεσόγειο πολιτισμοί που βασίζουν την οικονομία τους στη γεωργία. Συνηθέστερα δημητριακά της περιοχής είναι ο σίτος, ως μονόκοκκος απόγονος αυτοφυούς μορφής, ως δίκοκκος και σκληρός, τέλος ως σπελτοειδής και κοινός, καθώς και η δίστοιχη ή εξάστοιχη κριθή.

Στους νεολιθικούς χρόνους...
O θερισμός γίνεται με δρεπάνι που φέρει οδόντες από πυριτόλιθο, ενώ αργότερα εδραιώνεται η μεταλλική λεπίδα. Τα στάχυα συγκεντρώνονται σε κυκλικό περιφραγμένο αλώνι και συνθλίβονται με τη βοήθεια πριονωτής πλάκας. Ακολουθεί λίχνισμα και φύλαξη του καρπού, κατά προτίμηση χωρίς προηγουμένη απομάκρυνση του κελύφους.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ......

Τουρκικό ελικόπτερο διείσδυσε τη νύχτα στην Κάλυμνο - Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16
Επεισόδιο που κρίνεται ως "ιδιαίτερα σοβαρό" και ερευνάται από τα Επιτελεία, είχαμε χθες τη νύχτα στην περιοχή της Κάλύμνου όταν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει  στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος κλπ) πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 115 ΠΜ, τα οποία έσπευσαν άμεσα προς αναχαίτισή του.
Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 23.00 το βράδυ να ίπταται έχοντας παραβιάσει των Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά φαίνεται ότι πετούσε στην περιοχή κάποια ώρα πριν τον εντοπισμό του και δεν αποκλείεται να προχώρησε και σε υπέρπτηση επάνω από κάποιο από τα νησιά της περιοχής.
Είναι σαφές ότι είτε δοκίμαζε το ελληνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, είτε είχε προχωρήσει σε διείσδυση εντός του ελληνικού εναέριoυ χώρου, κοντά στις απομονωμένες φρουρές των νησιών με άγνωστες προθέσεις.

Για την παρέμβαση της κυβέρνησης στα συνδικάτα και την προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη           Ο λαός θα πρέπει να είναι υπάκουος και εξαθλιωμένος! Με βάση αυτό το περιεχόμενο που βρίσκει εφαρμογή στο δόγμα «νόμος και τάξη» η  κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία.
          Δεν της αρκεί η ποινικοποίηση των αγώνων με τις εκατοντάδες απεργίες που βγάζει παράνομες η ταξική δικαιοσύνη ούτε η συκοφάντηση των κινητοποιήσεων από τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών. Δεν τις φτάνουν τα ΜΑΤ και τα ρόπαλα για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, με τις απεργίες, με τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
Θέλουν να φτιάξουν σύγχρονα εργατικά κάτεργα με εργαζόμενους σκλάβους.
          Θέλουν τους εργάτες να χειροκροτούν την εξαθλίωση τους, να σιωπούν και να σκύβουν το κεφάλι στη μεγαλοεργοδοσία.
Δε θα το επιτρέψουμε!
          Να μην τολμήσουν ο Υπουργός και η κυβέρνηση να προχωρήσουν στα άθλια σχέδια τους που είδαν το φως της δημοσιότητας.
          Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και στους εργαζόμενους, θα απαντήσουμε με πόλεμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥΣήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου μαζί με δεκάδες οικοδόμους και άλλους κατοίκους του νησιού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα ΙΚΑ Σκοπέλου όπου κατέθεσαν το παρακάτω Ψήφισμα:
Ψήφισμα  της  Γενικής  Συνέλευσης  του  Σωματείου  οικοδόμων  και  συναφών  επαγγελμάτων  Σκοπέλου  στις  2-2-2013.
Η κατάσταση  που  επικρατεί  στην  οικοδομή είναι τραγική η ανεργία  που  πλήττει  τον  κλάδο  αγγίζει  το  90%.Πολλοί  συνάδελφοι  έχουν  πλέον  σοβαρό  πρόβλημα  επιβίωσης  καθώς  αδυνατούν  να  ανταπεξέλθουν  σε  υποτυπώδες  υποχρεώσεις. Δεν  μπορούν  να  πληρώσουν  ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ  αλλά  ούτε  και  να  βάλουν  το καθημερινό  ψωμί  στο  τραπέζι. Τα  ελάχιστα   πλέον  μεροκάματα  που  κάποιοι  <<τυχεροί>>  από  εμάς  είναι  πιθανόν  να  κάνουν,  δεν  μας  εξασφαλίζουν  τα  απαραίτητα  ένσημα  έτσι  ώστε  να  μπορούμε  να  σφραγίσουμε  τα  βιβλιάρια  υγείας,  με  αποτέλεσμα  να  μένουμε  ανασφάλιστοι  εμείς  και  οι  οικογένειες  μας. Δεν  μπορούμε  να  πληρώσουμε  φόρους  γιατί  δεν  έχουμε  έσοδα. Θέλουμε  δουλειά  με  μεροκάματο  που  να  ανταποκρίνεται  στις  ανάγκες  μας  και  τότε  να  πληρώσουμε  τον  φόρο  που  μας  αναλογεί. Αρνούμαστε  να  πληρώσουμε  τα  δυσβάσταχτα  και  παράλογα  χαράτσια  που  επιβάλλονται  συνεχώς.
Απαιτούμε  

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις- 26η συνεδρίαση, Δευτέρα 11.2.13


Οπως το είχαμε προβλέψει, η δίκη οδηγήθηκε σε νέα ολιγοήμερη διακοπή. Οι διορισμένοι συνήγοροι του Γιάννη Μιχαηλίδη δήλωσαν ότι οι ίδιοι διάβασαν μεν τη δικογραφία, όμως με τον πελάτη τους δεν κατάφεραν να συναντηθούν παρά μόνο μια φορά (την περασμένη Παρασκευή). Πρέπει και ο ίδιος να μελετήσει το βούλευμα και τα στοιχεία της δικογραφίας που τον αφορούν, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί του και ν’ ακούσουν τις εντολές του. Ετσι, η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, παρά την προσπάθεια του εισαγγελέα Σ. Μπάγια η διακοπή να γίνει για την Τετάρτη. Το σημειώνουμε γιατί ο Σ. Μπάγιας συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον άκομψα προς τον

Σκόπελος: Κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ

Από τη σημερινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση έξω από το Γραφείο του ΙΚΑ Σκοπέλου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι της Σκοπέλου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου και της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου, με
αιτήματα:

Το πολίτευμα αλλάζει

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Mεταλλάσσει το πολίτευμα της Ελλάδας ο ζυγός του μνημονίου. Το κοινοβουλευτικό καθεστώς αφυδατώνεται. Οι συνταγματικές πρόνοιες για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετατρέπονται σε καθημερινό τρόπο διακυβέρνησης. Οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες συρρικνώνονται. Οι εργασιακές κατακτήσεις ολόκληρου του 20ού αιώνα καταλύονται. Τα ρήγματα στις σχέσεις κυβερνώντων και κυβερνωμένων διευρύνονται και γίνονται αβυσσαλέα χάσματα. Η δραματική αλλαγή επί τα χείρω του πολιτεύματος συντελείται ταχύτατα, χωρίς αντιστάσεις. Οι πολίτες ως σύνολο δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν το βάθος και τον μόνιμο χαρακτήρα, όπως και τις τραγικές συνέπειες του τρόπου με τον οποίο ασκεί την εξουσία η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

Το FACEBOOK ανοίγει... παράθυρα απιστίας......


Τη σημερινή εποχή εθελοτυφλεί όποιος θεωρεί ότι το θέμα της απιστίας δεν τον αφορά. Οι άνθρωποι πάντα απατούσαν τους συντρόφους τους, αλλά οι συνθήκες και τα μέσα που υπάρχουν σήμερα κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη και λιγότερο επικίνδυνη.
Πλέον, η απιστία συζητείται ανοιχτά και ερευνάται επιστημονικά. Εχει αποκτήσει, μάλιστα, και δική της ημέρα, μάλλον όχι συμπτωματικά την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί ανοιχτά και να ερευνηθεί. Ούτως ή άλλως το Internet έχει απλοποιήσει υπερβολικά την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου για όποιον το επιθυμεί.
Ερευνες που έχουν γίνει για τις εξωσυζυγικές σχέσεις δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου το 20% των ανθρώπων έχει απατήσει τον σύντροφό του. Η ετήσια έρευνα της εταιρείας προφυλακτικών Durex που περιλαμβάνει ποσοστά ανά χώρα αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο αφού μόνο το 17% δηλώνει ότι έχει απατήσει τον σύντροφό του.

O EΦΕΤ για το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα φαγητά

Ο ΕΦΕΤ αναφορικά με τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνει τους καταναλωτές για τα εξής:

Στις 07 και 08.02.2013 η Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA) δημοσίευσε ότι οι εταιρείες Findus και Aldi απέσυραν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά DNA αλόγου, τα οποία είχαν προμηθευθεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel. Στις 11.02.13 δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στο BBC News Europe άρθρο σύμφωνα με το οποίο επτά αλυσίδες γαλλικών super markets, μεταξύ των οποίων και η Carrefour, απέσυραν κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας. Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι τόσο οι Ιρλανδικές όσο και οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Ενδεικτικό δε είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παναιτωλικός-Ηρακλής LIVE

panetolikos v iraklis live

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ 3η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

 ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΆΧΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΏ ΚΑΙ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ....ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑ ΤΕΛΕΥΤΕΟΣ ΓΕΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ....

ΒΡΟΜΑ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Αιφνιδιαστική παραίτηση του Πάπα


Αποχωρεί στο τέλος του μήνα από τον θρόνο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σύμφωνα με πηγές του Βατικανού.

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ηλικίας 85 ετών, ανέλαβε το 2005 τον θρόνο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Φρεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο Πάπας θα αποχωρήσει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ.

Επίθεση Σακοράφα στον Τσίπρα

Επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η βουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα, η οποία τον κατηγόρησε για τον χειρισμό του στα πρόσφατα ταξίδιά του στο εξωτερικό.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, η κ. Σακοράφα επισήμανε: «Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 7 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος)

business team

7  ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Στη ΣΚΟΠΕΛΟ
(ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος Ν.Π.Ι.Δ.  Προκηρύσσει τις Κατωθι 7 Θέσεις Κοινωφελούς Απασχόλησης στον Πολιτισμό, στη ΣΚΟΠΕΛΟ (Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ). Εκείνοι που θα εργαστούν , θα απασχοληθούν για τις εργασίες της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα σημεία που ορίζει η παρακάτω επίσημη προκήρυξη.
Οι Ενδιαφερόμενοι λoγω των αποστάσεων, θα ταχυδρομήσουν Συστημένες τις αιτήσεις τους στην Διεύθυνση ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος  Τ.Κ.. 37003 ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΓΙΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ). Υπ όψιν Εφόρου κ. Κατσαρη.
Οι Αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα ταχυδρομηθούν μεταξύ  15 Φεβρουαρίου και 24 Φεβρουαρίου 2013 (10 Ημερολογιακές μέρες) .  Θα ληφθεί υπ όψιν η σφραγίδα του Ταχυδρομείου και όχι πότε παρελήφθησαν οι φάκελοι.

ξεκινούσαν με το αεροπλάνο και έφταναν στη Σκιάθο... με το πλοίο της γραμμής!

ΑΝΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 18,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Έργα για αποφυγή ταλαιπωρίας στο αεροδρόμιο Σκιάθου

* Πώς ξένοι τουρίστες ξεκινούσαν με το αεροπλάνο και έφταναν στη Σκιάθο... με το πλοίο της γραμμής!

Του Νίκου Ρουμπή
Να διορθώσει ορισμένα από τα παράδοξα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» θα επιδιώξει έργο προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ που πρόσφατα ανατέθηκε σε λαρισινή εταιρία. Όπως αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή του έργου από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προβλέπεται μεταξύ άλλων επέκταση του

ΣΚΟΠΕΛΟΣ εμείς τα είπαμε σε χτεσινή μας αναρτήσει μας Κατακόρυφη αύξηση καταγγελιών για τραπεζικές υπηρεσίες

Στις 8.109 έφθασαν συνολικά οι καταγγελίες που δέχθηκε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, την τετραετία 2009 – 2012. Μόνο προηγούμενο έτος δε, ο αριθμός των καταγγελιών ανήλθε σε 2.822. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά σε τραπεζικές υπηρεσίες (2032 καταγγελίες το 2012, 3.010 καταγγελίες την τετραετία ’09-12), όπου η τάση βαίνει ραγδαίως αυξανόμενη.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια ανοικτής ενημερωτικής εκδήλωσης για την «Πράσινη – Αειφόρο Ανάπτυξη που πραγματοποίησε η Ένωση σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου το Σάββατο στο Δημαρχείο Βόλου.
Μεγάλη συχνότητα παρατηρείται εξάλλου, στις καταγγελίες για ΟΤΕ, ΔΕΚΟ, Δήμους (180 το 2012 και 299 την τετρατετία), για Κινητή-Σταθερή Τηλεφωνία και Internet (149 το 2012 και 384 την τετραετία), καθώς και στις καταγγελίες για τη ΔΕΗ και λοιπούς παρόχους ενέργειας (80 το 2012 και 147 την τετραετία).

Συμβαίνει τώρα συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του ΙΚΑ Σκοπέλου (ΦΩΤΟ)

« Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια, χτυπημένη στο δικαίωμα στην εργασία, με τσακισμένο         το μεροκάματο και το μισθό και μαθημένη στην απληρωσιά, προσπαθεί να διακανονίσει φόρους και χαράτσια του 2011, χωρίς να μπορεί ακόμα να ασχοληθεί με αυτά του 2012, έρχονται πολύ σύντομα νέοι φόροι. Ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών, με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπάλληλους φόρους και κύμα ακρίβειας (ΔΕΗ, εισιτήρια στις μεταφορές κ.λ.π.) που θεριεύει.    Παράλληλα η ανεργία συνεχώς αυξάνεται.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου