Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πρόωρες διακοπές για εκπαιδευτικούς Στην Αλόννησο

Πρόωρες διακοπές για εκπαιδευτικούςΣτην Αλόννησο, εκπαιδευτικοί καταγγέλθηκε ότι δεν θα επιστρέψουν στις αίθουσες από Δευτέρα  
Εισιτήριο χωρίς επιστροφή, τουλάχιστον όχι άμεσα, εξέδωσαν χθες εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες της Αλοννήσου.
Σχόλασαν νωρίτερα και είπαν να κάνουν… Χριστούγεννα μια ώρα αρχύτερα στα σπίτια τους, ανταλλάσσοντας ευχές με τους μαθητές τους για τις γιορτές ήδη από χθες.
Ωστόσο κάτοικοι της Αλοννήσου ξεσηκώθηκαν για το πρόωρο… κλείσιμο των σχολείων, στα οποία κανονικά, μαθήματα θα πρέπει να γίνουν και τη Δευτέρα. Οπως κατήγγειλαν στον «Τ», εκπαιδευτικοί που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, είχαν έτοιμα τα μπαγκάζια τους στα αυτοκίνητα έξω από τα σχολεία και με το χτύπημα του κουδουνιού στο σχόλασμα, γέμισαν το καράβι για την επιστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να κάνουν γιορτές.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πήραν άτυπη… άδεια από τις διευθύνσεις των σχολείων να μην επιστρέψουν τη Δευτέρα, οπότε και τα σχολεία θα λειτουργήσουν τυπικά, με Εκκλησιασμούς και γιορτές για τα Χριστούγεννα.
Η δυσαρέσκεια όμως για τις πρόωρες διακοπές εκπαιδευτικών που εκφράστηκε από κατοίκους του νησιού, που όπως χαρακτηριστικά είπαν: «έκαναν αμάν να δουν δασκάλους και καθηγητές», φαίνεται ότι έφθασε μέχρι και τα «αυτιά» των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που φέρονται να ζήτησαν εξηγήσεις και είναι έτοιμες να ελέγξουν εάν ευσταθούν οι δικαιολογίες των εκπαιδευτικών σε περίπτωση απουσίας τους τη Δευτέρα από τα σχολεία.
ΕΛ. ΧΑΝ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger