Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εγκρίσεις έργων Πράσινου Ταμείου σε Σκόπελο και Αλόννησο

Μετά από άριστη συνεργασία της υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή με τον αντιπρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Α. Κόκκαλη, ανακοινώθηκαν οι εγκρίσεις του Πράσινου Ταμείου για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», η ένταξη των έργων στον άξονα 6, καθώς και η έγκριση της χρηματοδότησής τους από τις πιστώσεις του έτους 2013, όσον αφορά στον Δήμο Σκοπέλου και τον Δήμο Αλοννήσου.
Ειδικότερα, για τον Δήμο Σκοπέλου περιλαμβάνονται οι εξής εγκρίσεις:

1. Σημειακή παρέμβαση προμήθειας εξοπλισμού για την αποκομιδή απορριμμάτων με την μέθοδο της υπογειοποίησης.                                                                  
Προμήθεια γερανού: 32.000 ευρώ.
2. Σημειακή παρέμβαση προμήθειας εξοπλισμού για την αποκομιδή απορριμμάτων με την μέθοδο της υπογειοποίησης.
Προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων: 72.500 ευρώ.
Για τον Δήμο Αλοννήσου περιλαμβάνεται η εξής έγκριση:
- Σημειακές παρεμβάσεις αναπλάσεων υφισταμένων παιδικών χαρών Δήμου Αλοννήσου.
Εργολαβία: 80.000 ευρώ.
Η κα Μακρή εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έγκριση από το Πράσινο Ταμείο αυτών των έργων, που θα αναβαθμίσουν τα δύο νησιά των Β. Σποράδων και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Όπως, μάλιστα, επεσήμανε η υφυπουργός υγείας, η χρήση τέτοιου είδους εξοπλισμού, όπως του γερανού και των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, είναι ευρεία σε πολλές χώρες αλλά και σε αρκετούς δήµους της χώρας µας. Με τον εξοπλισμό αυτό θα προωθηθεί η βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής, η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας, η μικρότερη συχνότητα της αποκομιδής και η µείωση των λειτουργικών εξόδων.
Την ικανοποίηση της εξέφρασε, τέλος, η κα Μακρή και για την έγκριση της ανάπλασης των υφισταμένων παιδικών χαρών για τον Δήμο Αλοννήσου, που θα προωθήσει τη χρήση αναβαθμισμένων και ασφαλών χώρων χαράς, παιχνιδιού και αναψυχής για τα μικρά παιδιά του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger